– Sammenligningen med Messi er helt grei

Panelet i Ødegaard-debatten diskuterte stortalentets fremtid. 

Hvor skal Martin Ødegaard spille fotball neste år? Spekulasjonene rundt 15-åringens fremtid er mange. De fleste storklubbene i Europa ligger langflate etter Ødegaard, noe ungguttens Real Madrid-besøk tydelig viste.

Også Liverpool-manager Brendan Rodgers har lagt merke til midtbanespillerens utvikling den siste tiden. 

I torsdagens Martin Ødegaard-debatt ble fremtiden til Ødegaard diskutert. Drillo mener Ødegaard er unik i norsk sammenheng. 

– Det er veldig spesielt. Det er fryktelig moro. Vi i Norge har aldri opplevd noe lignende. Vi har hatt Maradona og Zlatan i Sverige. Ødegaard er blant verdens beste 15-åringer, men dette dreier seg om han er blant verdens beste 20-åringer om fem år. Det håper vi på, sier Drillo.

Se debatten i videovinduet øverst!

Sammenlignes med Messi
CMore-kommentator Petter Veland synes det er greit å sammenligne Ødegaard med Lionel Messi.

– Jeg synes det er en helt grei sammenligning med Messi. Det er ikke sikkert Ødegaard kommer like langt, men situasjonen til Ødegaard kan minne om situasjonen Messi var i for 10-15 år siden. Han måtte ta et valg da han var 13 år. Han måtte forlate venner og familie og måtte reise til Barcelona for å få lov til å få muligheten til å bli så god som han er nå. Han hadde en far som representerte ham, akkurat som Martin Ødegaard, og han var venstrebeint, sier Veland.

– Jeg kommenterte Ødegaard for første gang da Strømsgodset møtte Sandnes Ulf borte. Han hadde et raid som begynte på egen halvdel. Raidet sluttet med en perfekt vektet pasning innenfor 16-meteren. Det var akkurat som å se Lionel Messi da han var 16-17 år, fortsetter Veland.  

Råder Ødegaard til å bli i Norge
Mini Jakobsen er ikke enig med Velands Messi-sammenligning.

– Det finnes nok av eksempler på unggutter som er dratt ut for tidlig. Derfor synes jeg Ødegaard godt kan bli i Strømsgodset. Jeg hører Petter Veland snakke om Ødegaards raid mot Sandnes Ulf. Han sammenligner det med Messi. Da mener jeg det blir tøft å være fotballspiller i Norge om man sammenligne det med Messi sitt løp. Han dribler ikke i nærheten av like mange spillere som Messi. Hvis media hver dag skal mase på Ødegaard vil det kanskje være godt for ham å komme seg til et annet land, men jeg ville blitt i Norge, sier Mini.

Drillo er enig med TV 2-eksperten.

– Han er ikke god nok til å spille for Real Madrid i dag. Han går ikke rett inn på førstelaget der, det skjønner alle. Spørsmålet er hva som er gunstigst for Martin nå. Jeg er enig med Mini. Den kamparenaen som passer Ødegaard best, er Tippeligaen, sier den tidligere landslagssjefen. 

Dan Eggen mener det viktigste i et eventuelt klubbvalg for Ødegaard er å finne en klubb med en klar plan og utviklingsløp.

– Det viktigste er perspektivet. Jeg mener man må legge til rette for best mulig utvikling fremover. Han har vokst fysisk i løpet av det siste året. Han er moden og håndterer alle former for press. Han håndterer debut på Strømsgodset, på U21-landslag og A-landslag. Men man skal ikke kun legge vekt på hvor god han er akkurat nå. Man skal ikke kaste Ødegaard innpå i alle situasjoner som en prestasjonsutøver. Det er et utviklingsløp som må legges, sier Dan Eggen.