NORSK HÅP: Gitte Brunstad slo østerrikske Alisa Buchinger i semifinalen onsdag.
NORSK HÅP: Gitte Brunstad slo østerrikske Alisa Buchinger i semifinalen onsdag.

Gitte (23) kan bli Norges første verdensmester i karate siden 1990

Gitte Brunstad kjemper om VM-gull i karate på lørdag.

Gitte Brunstad sto for en kjempeprestasjon da hun onsdag tok seg til VM-finale i karate. Lørdag møter hun franske Alizee Agier i kamp om gullet.

– Det deltar hele 49 utøvere i klassen til Gitte Brunstad, så dette er en kjempeprestasjon, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Brunstad innledet med fire seirer som gjorde henne vil vinner av sin gruppe i 68-kilosklassen i kumite. Først beseiret hun Telma Rut Frimannsdottir fra Island 3-0, deretter Lucie Veithova fra Tsjekkia. Så ble det 5-1-seier over finske Ayse Abat og 4-1 over tyrkiske Merve Coban.

Slo gruppevinner i semien
Dermed var hun klar for semifinale mot en annen gruppevinner, østerrikeren Alisa Buchinger. Forsinkelser i programmet under den første konkurransedagen i Bremen gjorde det til en lang dag for Brunstad, men hun lot seg ikke affisere og vant semifinalen 2-0.

KJEMPER OM GULLET: Gitte Brunstad (nr. 2 fra venstre) kjemper sin livs kamp på lørdag.
KJEMPER OM GULLET: Gitte Brunstad (nr. 2 fra venstre) kjemper sin livs kamp på lørdag.

Agier beseiret egyptiske Fatma Alzahraa Mahmoud 6-3 i sin semifinale.

Norges øvrige VM-deltakere Bettina Alstadsæther (55 kg) og Marla Roll (61 kg) skal i aksjon i innledende kamper torsdag. Fredag er det lagkonkurranse.

Finaler og bronsekamper i samtlige klasser avvikles lørdag.

Første VM-medalje siden 1992
Norge har ikke vunnet VM-gull siden 1990. Da vant Stein Rønning i Mexico City. 23-åringen fra Åros i Røyken er allerede sikret VM-sølv med onsdagens prestasjoner. Det er Norges første VM-medalje siden Jørn Ove Hansen vant VM-sølv i Granada i 1992.

Den gangen tapte han finalen mot Wayne Otto fra England, som nå er landslagstrener for det norske landslaget. (©NTB)