GRANSKES: Helsedirektoratet ser alvorlig på alkoholreklame i blogger. Foto: TV 2.
GRANSKES: Helsedirektoratet ser alvorlig på alkoholreklame i blogger. Foto: TV 2.

Gransker «Fotballfrue» etter alkoreklame

Caroline Berg Eriksen (27) granskes av Helsedirektoratet etter likør-omtale på bloggen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun er hele Norges bloggdronning, og tjener godt på reklameinntektene fra norske og utenlandske aktører. Annonsekronene ruller for Grenland-jenta. I fjor håvet Berg Eriksen inn 2,2 millioner kroner fra selskapet Treasures, som hun og ektemannen Lars-Kristian Eriksen eier sammen.

Skaper reaksjoner

«Fotballfrue» omtaler alt fra favorittmat, til yndlingsklær og babyprodukter på bloggen, men da hun i september skrev varmt om en likørprodusent så leserne rødt.

Det er forbudt å reklamere for alkoholholdig drikke, og nå granskes Berg Eriksen av Helsedirektoratet, skriver VG.

Det var under et VIP-arrangement på Telenor Arena at bloggeren omtalte likørmerket. Logoer var godt synlig på bildene, og drikken fikk favorittstempel fra skribenten. 

Vil ikke kommentere

Berg Eriksen forsikrer VG om at innlegget ikke var sponset, og at de ikke fikk beskjed om å omtale verken mat eller drikke under arrangementet. Men om maten, drikken og konsertbillettene var sponset av likørprodusenten, ønsker hun ikke å kommentere.

Caroline Berg Eriksen driver bloggen «carolinebergeriksen.no», som er Norges mest leste blogg. Hun er gift med Odd-spilleren Lars-Kristian Eriksen, og bloggen ble først kjent under navnet «fotballfrue.no». Berg Eriksen var deltaker i årets sesong av «Skal vi Danse» på TV2.

TV2 har ikke lyktes å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen.