BIG IN JAPAN: Det japanske boybandet V6 har benytter Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke som låtskriver til deres nye  singel. Foto: Stella Pictures/ Faksimile.
BIG IN JAPAN: Det japanske boybandet V6 har benytter Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke som låtskriver til deres nye  singel. Foto: Stella Pictures/ Faksimile.

Norsk popsuksess i Japan

Kristoffer Tømmerbakke (31) fra Erik & Kriss skriver låt for japansk boyband.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det japanske boybandet V6 har stor suksess om dagen takket være Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke, kjent fra popduoen Erik & Kriss.

Sammen med kompisen Erik Smaaland som ikke er Erik i bandet hans, har han dannet låtskriver duoen «GoToGuy».

Boybandet V6 har holdt på siden 1995 i Japan og har 25 nummer en hits i hjemlandet. Det var gjennom Warner/Chappell Music at gutta fikk kontakt med det suksessrike boybandet.

– Dette er noe helt eget og annerledes. Musikk er hobbyen min og det er gøy med andre utfordringer enn bandet. De var ute etter ny musikk, og vi ga det et ærlig forsøk, sier Tømmerbakke til TV 2. 

– Nybegynnerflaks

Og forsøket har altså ført til låta «Ashita Wa Kuru Kara» som er med på nummer en singelen «Sky's the limit», og har gått til topps på hitlistene i Japan.

– Det japanske musikkmarkedet er anderledes. Låten vår har gått gjennom mange ledd, og at singelen gjør det så bra føles som en blanding av å vinne i Lotto og nybegynnerflaks, sier Kriss Tømmerbakke.

Nye hemmelige prosjekt

Når han ikke skriver låter til japanske boyband er Kristoffer mest opptatt med popgruppa Erik & Kriss.

– Vi er i gang med nye hemmelige prosjekter, og har tenkt til å spille mer i utlandet. Vi jobber også med andre folk, sier Kriss til TV 2.

Låtskriverne kaller seg «GotoGuy» hvor også kompisen Erik Smaaland er med. De to har også produsert Alexandra Joners nye singel «Tap Dance».