Se Senterungdommens sexy bondekalender

Ungdomspolitikerne viser at det kan være gøy på landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med landsmøte presenterer Senterungdommen sin sexy bondekalender for 2013 – en kalender der flere av Senterungdommen kaster klærne.

– Vi ønsker å vise bygda fra en litt annerledes måte. Det er sentrumsungdommer fra hele landet i kalenderen, så vi mener det er en kul greie for å vise bygda på en positiv måte, sier leder i Senterungdommen, Sandra Borch til TV 2.

Et eventuelt overskudd av salget skal gå til risbønder i Tanzania.

Olje- og energiministeren stilte opp

En av dem som pryder kalendersidene er olje – og energiminister Ola Borten Moe, som har silt opp sammen med sin kone, Anna Ceselie Brustad Moe.

– Da han fikk høre om prosjektet og så noen av de bildene vi allerede hadde tatt, så var han veldig med på å bidra i kalenderen for å få fokus på distriktet og bygda, sier Borch.

POSERING: Ane Geving (19) fra Stjørdal poserte med melkespannet. (Foto: Cathrine Dokken)
POSERING: Ane Geving (19) fra Stjørdal poserte med melkespannet. (Foto: Cathrine Dokken)

Frontkjempere

Venstre-politiker Ståle Sørensen mener kalenderen til Senterungdommen minner om NS-plakater fra krigen.

«SP ungdommen gir ut katalog med bilder av lettkledd bondeungdom, er det bare jeg som synes det minner om gamle NS-plakater? Ola Borten Moe og kone ser ut som de skal verve seg til å kjempe mot kommunistene ved østfronten :-)»

Sentrastyremedlem Marte Nesheim fra Rogaland. (Foto: Cathrine Dokken)
Sentrastyremedlem Marte Nesheim fra Rogaland. (Foto: Cathrine Dokken)
Magnus Lajord poserer med skiene sine. (Foto: Cathrine Dokken)
Magnus Lajord poserer med skiene sine. (Foto: Cathrine Dokken)

Dette skrev Sørensen på sin Facebookside fredag morgen.

– Dette minner også veldig om gamle Arbeiderparti-plakater fra perioden 1940–45 og er veldig nasjonalistisk. Med Borten Moe ser man at han står der med øks i handa og kona omslynger han, noe som jo representerer ordentlig gamle kjønnsroller, sier Sørensen til Drammens Tidende.

– Lavmål

Sandra Borch avviser kritikken, og blir oppgitt over Sørensens frontkjemper-tolkning av Ola Borten Moes bilde.

– Jeg syns det er lavmål rett og slett. At en vanlig bonde i skogen skal appellere til nazister. Venstre har vært kristiske til kalenderen vår, men vi får bare takke dem for at de skaper blest rundt bildene. Vi er veldig stolte over kalenderen, sier Borch til TV2.no.

– Senterungdommen står helt fritt til å profilere seg selv slik de ønsker, og det er bra at overskuddet til salget av kalenderen går til bønder i Tanzania.

Det sier leder i Sosialistisk Ungdom (SU), Andreas Christiansen Halse, til tv2.no. Men selv om lederen ønsker senterungdommen lykke til, har de ikke samme planer om å lage kalender i SU.

– Vi kommer nok ikke til å kopiere det med det første. Kanskje dersom vi får litt lite medieoppmerksomhet i fremtiden. Nei da, sier Halse.

Kaster klærne

Kalenderen består av tolv bilder der tillitsvalgte i Senterungdommen kaster de fleste klærne, og viser at bygdeliv også kan være gøy.

Bildene er tatt i Vang i Valdres og Inderøy i Nord-Trøndelag.

Ideen om kalenderen kom for ganske nøyaktig et år siden, da det nye sentralstyret ble valgt. Borch kan fortelle at det har blitt jobbet med kalenderprosjektet siden den gang.

Hva blir det neste?

– Det blir spennende å se hva Senterungdommen finner på til neste år.