TRUER MED BOT: For å få fart på publikumsinteressen rundt landskampene i Stavanger ilegger Oilers-trener Petter Thoresen hver av de seks Stavanger-spillerne i troppen bot hvis det ikke kommer mer enn 2800 tilskuere i snitt på kampene. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TRUER MED BOT: For å få fart på publikumsinteressen rundt landskampene i Stavanger ilegger Oilers-trener Petter Thoresen hver av de seks Stavanger-spillerne i troppen bot hvis det ikke kommer mer enn 2800 tilskuere i snitt på kampene. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Oilers-spillerne trues med bot av Thoresen

Oilers-treneren krever 1500 kroner av hver av de seks Stavanger-spillerne i landslagstroppen hvis de ikke trekker publikum på kampene. 

Stavanger (TV 2): Denne uka spiller de norske ishockeygutta firenasjonersturnering mot Frankrike, Latvia og Danmark, og det hele sendes på TV 2 Sportskanalen og Sumo. 

Stavanger Oilers har fylt DNB Arena til randen i både GET-ligaen og Champions Hockey League denne sesongen, og Oilers- trener Petter Thoresen krever bot av sine seks spillere i landslagstroppen hvis de ikke trekker publikum med flagget på brystet også. 

- Jeg har sagt at hvis dem ikke er så attraktive at de ikke trekker mer enn 2800 tilskuere i snitt på Norges kamper, så får dem bøter av meg. Nå er det første gang Oilers har med så mange spillere, så da regner jeg med at dem klarer å markedsføre turneringen såpass bra, sier Thoresen til TV 2. 

- Men det er jo ikke småtteri du krever fra gutta heller?

- Det er 1500 kroner fra hver pr. match, så det må være litt. Det har vært en fleip, men det har blitt en snakkis og det er bra. Vi må få oppmerksomhet så folk kommer hit og støtter landslaget, for det er stas å ha turneringer her i Stavanger, mener Thoresen. 

Det var Rogalands Avis som først omtalte saken. 

Solgt få billetter
Akkurat nå ser det tungt ut for Oilers-spillerne, for organisasjonssjefen i ishockeyforbundet innrømmer at de gjerne skulle solgt flere billetter til landskampene.

- Akkurat nå ligger vi an til drøye 2000 på åpningskampen i morgen, men målet er 3000. Så vi håper at folk venter til matchdag før de bestiller billetter, sier Kristoffer Holm til TV 2.

- Det var stramt 
- Det er stramt, jeg skal innrømme det. Samtidig så tror og håper jeg at det kommer flere enn 2800 tilskuere, jeg håper jo på godt over 3000 så vi får litt trykk på kampene. Da er det ekstra gøy for alle gutta å spille, og lettere å prestere faktisk, sier Dennis Sveum. 

- Det er ikke solgt veldig mange billetter ennå. Er du litt nervøs?

- Jeg kjente litt på det i forgårs da jeg spurte på kontoret hvor mange billetter som var solgt, men samtidig har jeg tro på at publikum i Stavanger kommer, mener Sveum som er en av de som har fått ny tillit i landslagstroppen. 

- Satser på å vinne pengene på oddsen
Tommy Kristiansen er heller ikke superfornøyd med 

- Ja, jeg hørte at Petter hadde vært og meldt litt, og hvis han sier at vi får 1500 kroner i bot så får vi det. Så vi får håpe at Stavanger-publikumet stiller opp. Jeg tror at det blir 3000 tilskuere her. Det er såpass hockeyinteresse i byen nå, så jeg tror det blir en del folk, sier Tommy Kristiansen til TV 2. 

- Har du satt av en pott i tilfelle?

- Nei, jeg har ikke satt av den enda, men jeg satser på å vinne det på oddsen. Jeg spilte litt sikre matcher med Arsenal og Real Madrid så det er garantert seier, hevdet han tirsdag kveld. 

Men det var før Arsenal kun spilte 3-3 mot Anderlecht i Champions League, så Kristiansen er avhengig av ganske mange flere "sikre" kamper. 

- Jeg tror han gir bort mye penger på den oddsen sin, så hvis de pengene går til meg er det et fornuftig formål, gliser Thoresen.