Herlig enkel fiskesuppe

Mesterkokk Bent Stiansen vikarierte for Wenche i dag. Her har du oppskriften, i tillegg kan du se innslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Dette trenger du:

(Til 2 personer)
3 dl vann
1 dl hvitvin evt. eplemost
1 dl rekekraft
1 ts salt
200 gram fiskefilet som laks og torsk
½ purre
1 dl fløte
2 ts maisstivelse
1 ts sukker
50 gram pillede reker
2 ss hakkede syltede agurker
2 ss hakket gressløk

Perfekt til kalde høstkvelder.  Foto: TV 2
Perfekt til kalde høstkvelder.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Kok opp vann, hvitvin, salt og rekekraften fra glasset med reker.
Kutt fisken i 1 cm store terninger og ha i kjelen.
Kok opp og la trekke i 15 sekunder.
Sil av kraften og ta vare på den.
Hold fisken varm.

Rens purren, vask den og kutt purren i terninger.
Ha purren i en kjele sammen med kraften, fløte og kok opp.
Jevne med maisstivelse utrørt i kaldt vann.
Ha fisk, reker, hakket agurk og finhakket gressløk i suppen og smak den til med litt sukker, eventuelt noen dråper sitronsaft.