KONTROVERSIELL BOK: Lena Dunham (28) skriver om hvordan hun utforsket søsterens bok og førsøkte å få henne til å kysse henne, i sin nye bok «Not That Kind of Girl». Her på boksignering i London. Foto: Joel Ryan/Invision/AP
KONTROVERSIELL BOK: Lena Dunham (28) skriver om hvordan hun utforsket søsterens bok og førsøkte å få henne til å kysse henne, i sin nye bok «Not That Kind of Girl». Her på boksignering i London. Foto: Joel Ryan/Invision/AP

«Girls»-stjerne legger seg langflat – ble beskyldt for overgrep mot lillesøsteren

Lena Dunham (28) beklager at innholdet i hennes nye bok kan være støtende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller, regissør og skaper av tv-serien «Girls» skrev i boken «Not That Kind of Girl» om hvordan hun som syvåring utforsket lillesøsteren Grace sin kropp. Det er disse utspillene som har fått politisk kommentator på det høyreradikale nettstedet Truth Revolt til å kalle henne for en seksuell overgriper:

Ofisiell beklagelse

I tillegg skriver Lena Dunham (28) at hun forsøkte å få søsteren til å kysse henne, og lokket med godteri: «Jeg forsøkte alt en seksuell overgriper ville gjort for å lure en liten forstadsjente», skriver hun i boken.

Reaksjonene fra de høyreradikale bloggene har fått Dunham til å se rødt. Forfatteren og forlaget truer nå med å saksøke Truth Revolt for påstandene om at Dunham begikk seksuelle overgrep og krever at artiklene om henne erstattes med en beklagelse.

Likevel har hun nå valgt å gå ut med en offisiell beklagelse gjennom magasinet Time:

– Jeg er forferdet over tolkningene av hendelsene jeg beskriver i min bok. Jeg vil være veldig klar på at jeg ikke tolererer noen typer overgrep under noen som helst omstendigheter, skriver forfatteren til Time.

– Det var ufølsomt

– Overgrep i barndommen er opprivende opplevelser for mange, og jeg har snakket om rettighetene til ofrene. Dersom situasjonene beskrevet i min bok har vært vanskelige eller provoserende for folk å lese, beklager jeg det, siden det aldri var min intensjon, skriver hun.

Hun skriver også at hun beklager å ha brukt termen «seksuell overgriper» i en fleipete sammenheng.

– Det var ufølsomt, og jeg beklager det også, skriver hun.

Dunham har selv blitt utsatt for overgrep i ungdomstiden, noe hun også skriver om i boken.

Startet Twitter-debatt

Hun skriver videre at hennes søster Grace er hennes beste venn, og at alt hun har skrevet om henne har blitt publisert med hennes tillatelse.

Tonen i beklagelsen er en ganske annen enn den Dunham har vist i gjentatte Twitter-innlegg om temaet: