Benzema senket reservepreget Liverpool

Real Madrid er klare for åttedelsfinale i Mesterligaen.

Real Madrid-Liverpool 1-0

Karim Benzema scoret det eneste målet og sørget for Real Madrid-seier da det spanske stjernegalleriet tok i mot Liverpool på Santiago Bernabéu tirsdag kveld.

– Forsvarte oss bra
Brendan Rodgers hadde valgt å hvile sine største stjerner ettersom de formsvake rødtrøyene møter Chelsea på Anfield allerede til helgen.

Liverpool-sjefen nektet likevel å innrømme at de hadde tapt på forhånd.

– Uavhengig av Chelsea kampen, så valgte vi et lag i dag som vi trodde kunne få til et bra resultat, sier han på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg har hørt at lagoppstillingen vår har skapt kontroverser. Men jeg er skuffet over resultatet. Vi forsvarte oss veldig bra mot et lag som pleier å vinne med fem og seks mål, fortsetter han.

Ingen rekord på Ronaldo
Cristiano Ronaldo kom ikke på scoringslisten denne gangen. Portugiseren, som bare er ett mål fra å tangere Rauls scoringsrekord i Mesterligaen, må dermed vente ennå lengre før han er tidenes mestscorende i verdens gjeveste klubbturnering.

– Ronaldo er veldig fokusert, og i dag vant vi. Han scoret ikke, men vi snakker ikke om rekorder internt. Vi forbereder oss bare til å spille en best mulig kamp. Han vil score neste gang, legger Ancelotti til.

Med seieren over Liverpool er klubben allerede klare for åttedelsfinale i turneringen. Han er likevel klar på at laget ikke kommer til å ta det rolig.

– Vi har fortsatt to kamper igjen. Og vi må spille om førsteplassen. Vi har respekt for denne turneringen, og vi kommer ikke til å forandre på mye, sier han.

Mignolet hindret tidlig kalddusj
Og det tok bare tre minutter før hjemmelagets stjernegalleri satte gjestene fra Merseyside på prøve for første gang. Med høyt balltempo spilte de seg gjennom Liverpools forsvar, men en strålende redning fra Simon Mignolet reddet rødtrøyene fra en tidlig kalddusj.

Ikke lenge etter var også Ronaldo frempå. Men nok en gang leverte Mignolet en strålende redning.

Marcelo serverte Benzema
Hjemmelaget fortsatte å ha ballen mest, og etter 27 minutter klarte ikke Liverpool stå i mot lenger. Nok en gang bygde de hvite opp et flott angrep. Ballen endte til slutt hos Marcelo som fra venstrekanten fant Benzema med en utsøkt pasning på bakerste stolpe. Den franske målmaskinen gjorde ingen feil og satte ballen sikkert i mål.

Cristiano Ronaldo og Marcelo hadde også muligheter til å øke ledelsen før hvilen, men det sto fortsatt 1-0 da lagene gikk til pause.

Innbytter Bale traff tverrligger
Real Madrid hadde også ballen mest i den andre omgangen. Men etter 57 minutter klarte Liverpool likevel å spille seg til en brukbar mulighet.

Moreno fant Adam Lallana som fikk vendt opp og avsluttet. Men forsøket gikk like utenfor stolpen til Iker Casillas.

I andre omgang fikk også hjemmepublikumet endelig se Gareth Bale løpe ut på Santiago Bernabéu igjen. Og waliseren brukte ikke lang tid på å markere seg. Etter 70 minutter ble han spilt fint fri inne i boksen, men avslutningen gikk i tverrliggeren.

Klar for åttedelsfinale
Liverpool begynte å se muligheter for å stjele med seg ett poeng hjem til England og kastet inn Sterling, Coutinho og Gerrard.

Men byttene hadde ingen innvirkning på kampbildet, og Real Madrid kunne dermed juble for tre nye poeng og avansement til åttedelsfinale med to kamper igjen å spille.