Hælflikk fra Koke fikk Hareide til å deppe

Malmö misbrukte muligheten mot Atlético.

Malmö-Atlético 0-2:

Det var etter Mesterliga-seieren hjemme mot Olympiakos at Åge Hareide uttalte at Malmö kan avansere i Mesterligaen.

- Ja, vi kan gå videre. Alle lag har tre poeng. Så nå har vi jo like gode sjanser som de andre. Men det er ikke noe tvil om at vi har igjen mange tøffe kamper. Å møte Olympiakos borte... Off, det blir hardt, sa Hareide til TV 2 Sporten da.

Håpet fikk seg et knekk da de tapte i Madrid runden etterpå.

Koke-flikk

Tirsdag var det duket for returoppgjøret mot Atlético Madrid. Det ble en kokende affære.

DUELLER: Arda Turan og Markus Halsti var i flere tøffe dueller i løpet av kampen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
DUELLER: Arda Turan og Markus Halsti var i flere tøffe dueller i løpet av kampen. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken. Video med tillatelse fra Viasat.

Allerede etter fire minutter kom kampens første gule kort. Malmö brøt Kokes mulighet og Emil Forsberg stormet fremover på banen. Plutselig er midtbanespilleren alene med to motspillere og et enormt bakrom. 

Gabi ser ingen andre utvei enn å sparke ned Forsberg, noe som får vertene, både på tribunen og banen, til å rase. Spesielt siden Atlético-spilleren får gult kort. 

Stemningen var uansett satt, og det ble flere røffe og intense dueller mellom spillerne. Malmö kjørte kampen, men gjestene viste flere ganger at de var giftig på kontringer.

I det 30. minutt løsnet det for gjestene. Juanfran kom seg rundt på sin høyrekant og slo ballen inn foran mål. Der lurte Koke vertenes forsvar og satt ballen enkelt i mål med hælen. Frekt artisteri av midtbanespilleren.

Et slag i ansiktet for de lyseblå.

Effektive spanjoler

Like før pause fikk Hareides menn en god mulighet. Forsberg er i en perfekt posisjon 25 meter fra mål og mottar ballen. Dessverre for svenskene misser midtbanespilleren på mottaket og ballen ender hos keeper. Der kunne Forsberg ha vært alene med keeper.

De siste 45 minuttene fortsatte i samme spor som de første. Malmö gikk i strupen på Atlético. Etter 50 minutter holdt presset på å betale seg. Tinnerholm fikk drømmetreff og curlet ballen mot mål. Heroisk innsats fra Godin hindrer mål og skuddet reddes på streken. 

Kun minuttet senere blir Thelin dratt ned av João Miranda. Svenskene mente det var straffespark, men Clattenburg mente situasjonen skjedde like utenfor. Frisparket ble blokkert av en Atlético-spiller med hånden. Mens hele Malmö skriker på straffe plukker Malmö-spilleren opp returen. Ballen smeller i stolpen i det keeper ligger og spreller på streken i motsatt hjørne. Ny stor mulighet.

- Mest forbanna på at dommeren ikke gir oss straffespark når ballen går i armen på spilleren. Skal du dømme på dette nivået må du få med deg slike situasjoner, sa en forbanna Hareide til Viasat 4 etter kampen.

Malmö fikk en leksjon i effektiv fotball av Atlético. I det 78 minutt punkterte nemlig spanjolene kampen. Juanfran kom nok en gang på et løp og la ballen inn foran mål. Filip Helander klarer ballen rett i bena på Raúl García som bredsider ballen i mål.

Etter at spanjolene doblet ledelsen mistet svenskene motet. Kampen endte med seier til Atlético.