Norge har plukket seks poeng på de to siste kampene i EM-kvaliken.

Per-Mathias Høgmos menn er for alvor med i kampen om en EM-plass, men da må Aserbadsjan slås 16. november. Fire dager før, 12. november, møter Norge Estland i privatlandskamp på Ullevaal.

Tirsdag klokken 12.00 tok landslagssjef Per-Mathias Høgmo ut spillerne som skal representere Norge i de to kampene. Joshua King var ikke med, men det var Real Madrid-aktuelle Martin Ødegaard.

– King fikk en ryggskade sist og er ikke bra. Han trenger mer tid, sier Høgmo, som kunne fortelle at Moa er på bedringens vei. 

Landslagssjefen fikk spørsmål om hva han synes om Real-interessen for Ødegaard. 

– Jeg tenker ikke noe annet enn det jeg har sagt tidligere. Vi får se hvordan den utviklingen går videre. Jeg er opptatt av at han har en god treningsarena der han er. Han har klart å holde nivået, og er klar til landslagssamling, sier Høgmo. 

Landslagssjefen er bekymret for Mats Møller Dæhli. 19-åringen sitter for tiden på benken i Cardiff. I forrige Cardiff-kamp var han ikke i troppen.

– På generelt grunnlag ønsker jeg at spillerne skal spille fast. Over tid bør Mats spille fotball. det er vi alle enige om, sier Høgmo. 

– Er du overrasket over det som skjer med Dæhli?

– Det er viktig å se helhetsbildet. Det er Championship. Men jeg tror ikke vi skal dramatisere det mer enn å registrere at han per i dag ikke er i varmen, sier Høgmo.

Hele troppen:

Rune Jarstein, Sten Grytebust, Ørjan Nyland, Mats Møller Dæhli, Omar Elabdellaoui, Tarik Elyounoussi, Vegard Forren, Fredrik Gulbrandsen, Steffen Hagen, Per Egil Flo, Tom Høgli, Stefan Johansen, Alexander Søderlund, Anders Konradsen, Martin Linnes, Håvard Nielsen, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Jone Samuelsen, Harmeet Singh, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey og Martin Ødegaard.

Vis flere