SIKTET FOR GROV OMSORGSSVIKT: Bak denne døren ble den ti år gamle gutten funnet død i august. Moren er nå fengslet i saken. Foto: Kristian Mykleset/TV 2
SIKTET FOR GROV OMSORGSSVIKT: Bak denne døren ble den ti år gamle gutten funnet død i august. Moren er nå fengslet i saken. Foto: Kristian Mykleset/TV 2

Gutt (10) funnet død – mor siktet

En kvinne er varetektsfengslet etter at hennes ti år gamle sønn ble funnet død i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av av august ble en ti år gammel gutt funnet død i Oslo. Tirsdag ble moren varetektsfengslet, siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. Det var VG som først omtalte saken.

– Hun ble pågrepet og fengslet i går. Vi begjærte henne varetektsfengslet i fire uker, og fikk medhold for det i retten i dag, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til TV 2.

Meldte at sønnen var syk

Den ti år gamle gutten ble funnet død i slutten av august. Hjort Kraby forteller at moren meldte gutten syk og holdt ham hjemme fra skolen i to uker før han ble funnet død.

Det var moren som ringte nødnummeret og fortalte at sønnen var livløs. Ambulansepersonell som rykket ut, fant gutten død og varslet politiet.

I tiden etter dødsfallet har politiet drevet etterforskning opp mot skole og guttens lokalmiljø før politiet mandag besluttet å pågripe moren.

Fryktet kvinnen skulle rømme

– Årsaken til at vi pågrep henne nå var en frykt for at hun kunne rømme landet. Hun er norsk statsborger, men med utenlandsk bakgrunn. Vi ønsker ikke å gå ut med nasjonalitet enda, sier politiadvokaten.

– Kan du si noe om dødsårsaken?

– Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport som sier noe. Vi ønsker ikke å gå ut med det nå, men vente til den endelige obduksjonsrapporten foreligger.

(TV2/NTB)