Håvard Tvedten (36) danket ut alle i «Best av de beste»

Håndballspilleren hadde aldri trodd han skulle vinne. Se seiersintervjuet her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er så sliten, at jeg klarer ikke å ta det innover meg. Det er helt sykt. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle klare det, sier Håvard Tvedten minutter etter at han har passert målstreken som vinner av «Best av de beste» 2014.

Ti av Norges aller beste idrettsutøvere samlet seg i Sotogrande i Sør-Spania tidligere i år, for å kjempe mot hverandre i 13 ulike øvelser som gokart, golf, styrkeløp, armheng, sykkel og bakkeløp.

Skuffet seg selv

Til slutt var det håndballspiller Håvard Tvedten (36) og skiskytter Tiril Eckhoff (24) som møttes i den avgjørende superfinalen.

– Det har vært en lang og humpete tur. Jeg har hatt det gøy, og prøvd meg i mange morsomme øvelser. Noen var jeg skikkelig god i, og andre var jeg skikkelig dårlig i. Noen burde jeg vært god i, men så var jeg dårlig. Jeg skuffet i armheng i superfinalen – den burde jeg vært bedre på. Så det har vært opp- og nedturer. Men det er deilig å stå her nå da, det må jeg si, forteller Tvedten.

Gjengen har bestått av Øystein «Pølsa» Pettersen, Magnus Moan, Ole Kristian Tollefsen, Håvard Tvedten og Johannes Thingnes Bø på guttesiden, samt Nora Mørk, Silje Norendal, Melissa Wiik, Tiril Eckhoff og Therese Johaug på jentesiden.

Jevn finale

Tiril Eckhoff ledet 2-0 da to av fem øvelser var gjennomført i superfinalen, men Håvard Tvedten kom sterkt tilbake og halte seieren i land.

Eckhoff var tydelig skuffet etter tapet, men la ikke skjul på at det smakte godt å være best blant jentene.

– Det var litt kjipt å tape, men det er en bra kar så jeg får bare bite i det sure eplet, og innse at jeg ikke var best, sier skiskytteren etter superfinalen.

– Ydmykt stolt

I tillegg til  å vinne heder og ære, får Tvedten med seg en ny bil.

– Det er en kul premie. Den tar jeg med meg, men for meg er det seieren som er viktigst. Jeg har slått ut noen skikkelige rugger her. Akkurat det er jeg ydmykt stolt over.