PÅ SCENEN: Taylor Swift gjorde en opptreden på ABC's «Good Morning America» for å promotere sitt nye album «1989» i New York, 30. oktober i år. Foto: REUTERS/Lucas Jackson.
PÅ SCENEN: Taylor Swift gjorde en opptreden på ABC's «Good Morning America» for å promotere sitt nye album «1989» i New York, 30. oktober i år. Foto: REUTERS/Lucas Jackson.

Derfor boikotter Taylor Swift (24) Spotify

Popstjernen har fjernet all musikken sin fra strømmetjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nylig ga Taylor Swift ut albumet «1989», med listetopphiten «Shake it Off» i spissen.

Popstjernen har millioner av fans, men er lei av det stupende platesalget, og velger nå å droppe den kjente strømmetjenesten Spotify.

Ikke bare nekter hun å legge ut sitt nye album, men hun fjerner nå all musikken som tidligere har ligget der. Fansen fortviler over boikotten.

– Kjære Taylor Swift, barna mine og jeg elsker musikken din og lytter ofte til den. Vær så snill og kom tilbake til Spotify; Jeg forandrer ikke vanene mine for én artist, skriver en fan på Twitter.

Ikke første gang

Swift har tidligere gitt uttrykk for sin frustrasjon over piratkopiering og streaming. Også da albumet «Red» kom i 2012 nektet hun å dele det, men ga etter hvert etter.

– Piratkopiering, fildeling og streaming har krympet antallet solgte album drastisk, og alle artister takler dette forskjellig, skrev Swift i Wall Street journal tidligere i år.

– Min mening er at musikk ikke skal være gratis, og min spådom er at hver enkelt artist og deres selskaper en dag vil bestemme hva et album er verdt. Jeg håper de ikke undervurderer seg selv eller sin kunst, skriver hun.

– Håper hun vil forandre mening

Spotify trygler artisten om å komme tilbake, og håper at hun vil ombestemme seg denne gangen også. 

– Vi håper hun vil forandre mening og hjelpe oss å bygge en ny musikkøkonomi som funker for alle, sier Spotify i en uttalelse.

– Vi mener at fans bør få lytte til musikken overalt og når enn de har lyst til det. Vi mener at artistene skal få betalt for jobben de gjør, og det er derfor vi betaler nesten 70% av fortjenesten til musikksamfunnet, sier tjenesten.

Taylor Swift har en utrolig fanskare, og hennes forrige album «Red» har blitt streamet 260 millioner ganger på Spotify alene. Det vitner om en enorm popularitet, og et stort tap for Spotify.