Karadas sendte gamle lagkamerater ned på direkte nedrykk

– Det er alltid veldig spesielt å score mot gamle lagkamerater, sier matchvinneren.

Brann-Sogndal 2-1

Nedrykksduellen mellom Brann og Sogndal ble akkurat så nervepirrende og spennende som var forventet på forhånd.

Med tap mot vestlandsrivalene ville Brann rykket ned til førstedivisjon.

Men hjemmesupporterne på et fullsatt Brann Stadion kunne senke skuldrene litt da Jonas Grønner banket ballen i mål like før hvilen.

Og da Azar Karadas, som ble hentet fra nettopp Sogndal i sommer, doblet ledelsen bare 12 sekunder ut i andre omgang så det ut som om det var kjørt for gjestene.

En redusering fra Ulrik Flo sørget likevel for fornyet spenning den siste halvtimen.

– Supporterne utgjør forskjellen
Men Sogndal kom aldri nærmere utligning, og dermed er det Brann som før siste serierunde er i førersetet i kampen om å unngå direkte nedrykk. 

– Det er bare å ta av seg hatten for alle bergensere som kommer hit. De gjør så mye for klubben de elsker. Det var virkelig litt av forskjellen i dag, sier en lettet og takknemlig Rikard Norling til TV 2 etter kampen.

SATTE FYR PÅ STADION: Jonas Grønner scoret Branns første mot Sogndal.
 Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SATTE FYR PÅ STADION: Jonas Grønner scoret Branns første mot Sogndal. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Veldig spesielt
Azar Karadas, som har et tett forhold til begge klubbene, fikk mye oppmerksomhet før kampen, og da eideren i tillegg ble matchvinner var han en attraktiv mann i pressesonen etter kampen.

– Det er alltid veldig spesielt å score mot gamle lagkamerater. Men det viktigste er Brann. Og nå er vi i en bedre posisjon enn vi var i før kampen, sier Karadas som valgte å begrense feiringen etter det viktige målet.

– Man er veldig lettet og glad selvfølgelig. Men samtidig prøver jeg å vise respekt for gamle lagkamerater og en klubb jeg har hatt det fantastisk i i to år. De var utrolig greie som slapp meg til Brann, sier han.

– Hjertet mitt banker for denne klubben
Jonas Grønner scoret vertenes første mål og legger ikke skjul på at det var fint å gi noe tilbake til de som hadde tatt turen til Brann Stadion.

– Det var vanvittig deilig. Og det kom på et så viktig tidspunkt av kampen. Vi skyldte publikum dette, og derfor er dette utrolig deilig, sier han.

Eirik Huseklepp måtte finne seg i å starte på benken, men fikk noen minutter på tampen. Etter kampslutt var han en lettet mann.

– Jeg har spilt her i ni år og vært supporter i 20 år før det. Hjertet mmitt banker for denne klubben, sier han.

Brann best i gang
Det tok bare noen minutter før Brann fikk oppgjørets første mulighet. En lang ball spratt rett gjennom Sogndal-forsvaret, og Marcus Pedersen fikk en god sjanse. Men Brann-spissen sendte ballen opp på tribunen.

Men Sogndal var ikke kommet til Bergen for å legge seg bakpå. Etter 18 minutter sendte de sjokkbølger gjennom bergenserne på tribunen.

Petter Strand la flott inn til Ulrik Flo som fikk til en god avslutning. Men en strålende redning av Piotr Leciejewski reddet hjemmelaget.

Sogndal mistet kapteinen
Et kvarter før pause fikk gjestene foreta et bytte etter at kaptein Rune Bolseth fikk seg en smell i kneet etter en duell med Stephane Badji. Inn kom Ruben Holsæter.

Like etter var Jonas Grønner farlig frempå på et hjørnespark. Men stopperen satte ballen rett på Udjus i Sogndal-målet.

Grønner sendte Bergen til himmels
Brann satte et lite press på gjestene mot slutten av første omgang. Seks minutter før pause fikk hjemmelaget nok et hjørnespark.

Daniel Mojsov steg til værs og stanget ballen via hånden til Udjus, i tverrligger og ut. 

Menn Brann ga ikke opp, og like før hvilen fikk de uttelling. Nok en gang kom det etter et hjørnespark. Ballen ble lagt på bakerste stolpe hvor Grønner på volley banket ballen i mål.

Dermed kunne vertene gå til pause med ledelse.

Scoret etter 12 sekunder
Brann har tidligere i sesongen slitt med å holde på ledelsen hjemme i Bergen. Men mot Sogndal tok det bare 12 sekunder av andre omgang før ballen igjen lå i nettet bak Kenneth Udjus.

Birkir Már Sævarsson slo ballen inn fra høyrekanten og fant Azar Karadas som kontant satte inn hjemmelagets andre mål.

Flo slo tilbake
Men Sogndal hadde ingen planer om å gi seg uten kamp. Og 12 minutter etter hvilen fikk hjemmelaget seg en kalddusj.

Bortelaget leverte et flott angrep hvor ballen til slutt endte hos Ulrik Flo. Angriperen rundet Leciejewski og satte inn reduseringen.

Brann lot seg likevel ikke knekke og leverte to store muligheter like etter Sogndals redusering. Men en strålende Udjus sørget fortsatt for spenning i Bergen med flere klasseredninger.

Brann var det beste laget og klarte å holde unna for gjestene. Dermed klatrer de opp på kvalikplass før siste serierunde.

Pedersen ute mot Haugesund
Brann har Haugesund borte i siste runde. Bergenserne ligger to poeng foran Sogndal som møter Stabæk hjemme.

Marcus Pedersen og Birkir Mar Sævarsson pådro seg begge et gult kort mot Sogndal. Det setter begge to ut i skjebnekampen mot Haugesund.

I tillegg måtte Azar Karadas ut med skade i andreomgang og er usikker til årets siste seriekamp.

– Vi er litt usikker. Vi får ta status på det i morgen. Men jeg er ikke så redd for det. Vi har mange på benken som ønsker å blø for drakten, sier Karadas.

Se hele tabellen her

Sandnes Ulf rykket ned
Sandnes Ulf så ut til å legge press på Brann og Sogndal etter at de lenge ledet 3-1 mot Start i Kristiansand.

Men to seine Start-scoringer sørget for poengdeling. Det betyr at Sandnes Ulf spiller førstedivisjon neste sesong.