Sjekk hvor mye bedre United var under Moyes

Manchester United opplever sin verste sesongstart siden 1986.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Moyes måtte forlate Old Trafford etter kun ti måneder i managerstolen.

Etter den skuffende sjuendeplassen i Premier League forrige sesong, ble meritterte Louis van Gaal hentet inn for å rette opp resultatene i sommer.

Men nederlenderen har foreløpig ikke maktet å forbedre resultatene nevneverdig.

Statistikken viser at forgjengeren David Moyes fikk en bedre start på sesongen.

Verste seriestart siden 1986
Etter ti serierunder med David Moyes som sjef hadde Manchester United sikret seg 17 poeng etter fem seire, to uavgjorte oppgjør og tre tap.

Med van Gaal ved roret har Manchester United 13 poeng etter ha vunnet tre kamper, spilt fire uavgjorte oppgjør og tapt fire. 

Kun 13 poeng på de første kampene er den verste sesongstarten Manchester United har bokført siden sesongen 1986/87. I løpet av den sesongen fikk Ron «Big Ron» Atkinson sparken og ble erstattet av en viss Sir Alex Ferguson i november. 

Til slutt endte den engelske storklubben på en 11. plass den sesongen. BBC-ekspert Robbie Savage er ikke nådig i sin kritikk av Manchester Uniteds sesongstart under van Gaal.

– Manchester United har samme poengsum som West Brom. Ikke misforstå meg, fordi jeg mener at Alan Irvine gjør en strålende jobb med West Brom. Men Manchester United har brukt 1,5 milliarder kroner på nye spillere i sommer. Klubbens tabellplassering er uakseptabel. Nå må både media, fans og eksperter begynne å stille spørsmål ved Louis van Gaals fremtid på pressekonferansene, fordi frem til nå har jeg ikke hørt et eneste kritisk spørsmål, sier den tidligere Manchester United-spilleren, ifølge BBC.

– Moralen er blitt bedre
I fjor lå rødtrøyene fra Old Trafford på 8. plass etter ti serierunder.

Denne sesongen ligger klubben på en foreløpig 9. plass etter samme antall kamper.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener imidlertid at Manchester United har forbedret seg, til tross for at Moyes hadde sikret klubben fire poeng mer enn samme tid i fjor.

– Manchester United spilte med ti mann og presterte å lage en «3-3-kamp», som utrolig nok bare endte med ett mål. For Manchester Uniteds del handler det mest om å bygge et lag for fremtiden, og moralen de viste mot City var strålende, mener Thorstvedt.

– Men Manchester United har som mål å komme til Mesterligaen og sikre seg en topp fire-plassering, og nå er de et stykke bak allerede, poengterer eksperten.

Forsvarskrisen fortsetter
Seks minutter før pause i 0-1-tapet mot Manchester City måtte forsvarsspilleren Chris Smalling forlate banen med rødt kort.

Ti minutter ut i andreomgang måtte forsvarsklippen Marcos Rojo forlate banen med skade.

Manchester Uniteds forsvarskrise vil ingen ende ta.

Manager Louis van Gaal var selvsagt ikke fornøyd med Chris Smallings utvisning.

– Jeg fikk ikke med meg hva han gjorde for å få sitt første gule kort. Men som spiller kan du ikke ta slike taklinger når du allerede har gult kort. Det er logisk, sier van Gaal til Sky Sports etter kampen.

– Er det frustrerende med tanke på at du advarte mot røde kort på pressekonferansen før kampen?

– Ja, men jeg sier mye til spillerne også. Det er ofte følelser involvert, og av og til er det vanskelig å kontrollere, sukker nederlenderen.

– Vanskelig å plukke ut det beste laget
Han vet foreløpig ikke hvor lenge forsvarsklippen Rojo er ute av spill etter på ha pådratt seg en skulderskade mot City.

– Han fikk skulderen ut av ledd, og jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta før han er tilbake. Jeg må vente til mandag før jeg får beskjed om det. Men han er nok ute mot QPR, bekrefter van Gaal.

– Hva tenker du om alle skadene dere har opplevd?

– Vi har fremdeles elleve spillere som kan spille, og vi har mange gode spillere i troppen vår. Jeg gråter ikke, men det er vanskelig å plukke ut det beste laget. Jeg kan håndtere situasjonen, men vi trenger flere poeng, svarer Nederlands tidligere landslagssjef.

– Må forbedre oss
63-åringen synes Manchester United hadde fortjent poeng mot byrival City.

– Viljen og moralen til spillerne var utrolig. Det kan de være stolt av. Men til slutt stod vi igjen med null poeng, for det er målene som teller. Vi var svært nære å score, selv om vi spilte med ti mann. Vi skapte mer sjanser enn City. Jeg synes vi var nære ved å score, men klarte ikke å score og må bare forbedre oss, oppsummerer han.