GOD START: Trener Christian Berge, Ole Erevik og resten av det norske landslaget står med full pott så langt i EM-kvalifiseringen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
GOD START: Trener Christian Berge, Ole Erevik og resten av det norske landslaget står med full pott så langt i EM-kvalifiseringen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Ny norsk seier: – Vi spiller de rett og slett ut

Håndballherrene lekte seg mot Nederland og står med full pott etter to kamper.

Nederland-Norge 22-30

To kamper, to seire.

De norske håndballherrene fulgte søndag opp seieren mot Tyrkia på onsdag ved å slå Nederland, og har derfor fått en optimal start på EM-kvalifiseringen. 

Christian Berges utvalgte, ofte omtalt som «nye Norge» på grunn av de mange utskiftningene i senere tid, vant 30-22 borte mot nederlenderne og står med fire poeng av fire mulige. 

– Vi spiller de rett og slett ut
Det gir de en foreløpig førsteplass i sin gruppe - før gruppefavoritt Kroatia spiller senere på søndag - og gjør at mye skal gå galt om Norge ikke blir å se i EM i Polen i 2016.

– Jeg syns vi har kontroll hele matchen. De kryper vel litt innpå i andreomgangen før vi klarer å rykke fra igjen. Jeg synes guttene spiller stabilt bra - tøft bakover, og vi skaper mange gode sjanser fremover. Jeg synes vi er bedre defensivt i dag, og vi har full kontroll hele veien, sa Berge til Viasat 4 etter kampslutt.

Nederlenderne gikk hardt til verks fra første sekund i et forsøk på å sette seg i respekt, og presset ved flere anledninger nordmennene regelrett ut av banen i åpningsminuttene.

Den oransje offensiven varte dog bare i noen få minutter, og Berge hadde lite å utsette på spillerne sine.

– Vi forventet at de skulle komme ut i 110 prosent og virkelig prøve å sette standarden. Men jeg synes vi bevarer roen og hodet i de fasene, og i andre halvdel av andreomgang spiller vi de rett og slett ut, mente han.

Kontroll fra start til slutt
Norge var på forhånd regnet som store favoritter og startet med samme lag som startet mot Tyrkia for fire dager siden. 

Innledningen på kampen var likevel relativt jevn, og det tok nesten fire minutter før Espen Lie Hansen ordnet Norges første mål. 

Utover omgangen rykket Berges menn gradvis fra, godt hjulpet av et solid norsk forsvar ledet av Magnus Gullerud på strek og en sedvanlig kapabel Ole Erevik mellom stengene.

Til pause stod det 13-9 i favør Norge, og innledningen på andreomgangen lignet mye på den første. Et Norge som hadde kontroll defensivt og gjorde det de måtte offensivt, men som ikke nødvendigvis briljerte.

Seieren var aldri truet i nevneverdig grad, og med ti minutter igjen å spille var firemålsledelsen til pause doblet. Med en mer enn komfortabel ledelse, dalte kvaliteten på det norske forsvarsspillet mot slutten, men nordmennene tok like fullt en overbevisende åttemålsseier.

Den andre kampen i Norges gruppe, Tyrkia mot Kroatia, begynte 15.00 søndag.