Knut Brorsgård (innfelt) har sett seg lei på sjåfører som bruker mobilen mens de kjører. - Det er helt skrekkelig at så mange gjør det, sier bodømannen til Avisa Nordland. Foto: Sofie Braseth
Knut Brorsgård (innfelt) har sett seg lei på sjåfører som bruker mobilen mens de kjører. - Det er helt skrekkelig at så mange gjør det, sier bodømannen til Avisa Nordland. Foto: Sofie Braseth

– Straffen burde vært mye strengere

Tidligere taxisjåfør sjokkert over hvor mange som bryter loven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kjørte Knut Brorsgård og hans datter fra Bodø til Tverlandet. På strekningen mellom Vallosen og Tverlandsbrua ble de liggende bak en bil som kjørte 15 til 20 km/t saktere enn fartsgrensen.

– Da vi kom til tofelten før Tverlandsbrua tok jeg en forbikjøring. Da så datteren min at sjåføren i den andre bilen satt og tastet på mobilen, sier Brorsgård til an.no.

– Jeg har full forståelse for at folk kjører under fartsgrensa hvis de ikke tør å kjøre så fort, men når grunnen er at sjåføren prater i mobilen blir man lettere irritert.

Stygg kjøreadferd

Ifølge den tidligere taxisjåføren er ikke dette første gang han har vært vitne til mobilbruk i trafikken.

– Det er typisk at sjåføren prater i telefonen eller taster på mobilen når bilen kjører saktere enn fartsgrensen. Jeg har sett så mye stygg kjøreadferd på grunn av at folk har brukt telefonen. Jeg har sett sjåfører som har kjørt svært vinglete, eller kjørt på rødt.

Brorsgård mener at straffen for mobilbruk i trafikken er altfor lav.

– Straffen burde vært mye høyere. Det er helt skrekkelig at så mange kjører og bruker mobilen samtidig. Det minner nærmest om fyllekjøring, og er rett og slett skremmende.

En "sykdom"

Selv har 57-åringen handsfree i bilen. Han oppfordrer andre bilister til å skaffe seg handsfree, eller stoppe for å prate i telefonen.

– Vent til du stopper. Det er ingen ting som haster så besatt. Slik samfunnet er i dag, så skal man svare når telefonen ringer. Det er en sykdom, sier Brorsgård.

– Skaff deg handsfree

Operasjonsleder Ina Selfors i Salten politidistrikt forteller at bilistene risikerer et forelegg på 1.300 kroner for mobilbruk i trafikken. Til sammenlikning risikerer man et forelegg på 5.200 kroner for kjøring på rødt lys.

Selfors anbefaler på det sterkeste bilister til å få seg handsfree i bilen.

– Da er du oppmerksom på det du gjør. Når du taster på telefonen er du ikke oppmerksom på trafikken, og har øynene på helt andre ting enn det du skal.

Les flere saker i Avisa Nordland motormagasin her

Les også: Denne bilen lader mobilen uten ledning

Laster inn forumet...