Her tar dansedommeren Roar Strand i nakken

Skal vi danse-dommer Trine Dehli Cleve måtte ta Roar Strand i nakken for å vise hva hun mente om dansen hans. Se video av alle opptredenene fra semifinalen her!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne lørdagen er det klart for semifinale i årets «Skal vi danse», og fire par skal bli til tre. 

Sist uke var det fotograf Per Heimly (42) som måtte forlate konkurransen, og dermed er det Roar Strand (44), Agnete Johnsen (20), Linnea Myhre (24) og André Villa (32) som skal kjempe om de tre ledige plassene i «Skal vi danse»-finalen.

Kjendisene danner par med hverandre 

Parene skal danse både tango, vals, quickstep og wienervals i kveld.

I tillegg skal kjendisene danse jive med hverandre. Linnea og Roar danner et par, og Agnete og Roar skal danse sammen. Dette er første gang i«Skal vi danses» historie at konkurrentene blir dansepartnere. Paret får en felles poengsum, som legges til den individuelle poengsummen. 

Trine Dehli Cleve, Gyda Bloch Thorsen og Toni Ferraz dømmer årets dansekjendiser. I kveld er i tillegg tidligere «Skal vi danse»-vinner Carsten Skjelbreid gjestedommer.

Følg «Skal vi danse» kvelden her, og se hva dommerne mener om kveldens danser!

^
^

André ble satt ut av Tonys blikk

André Villa og hans dansepartner Maria Sandvik åpnet kvelden med en tango.

– Dette var mørkt, men på en kul måte. Det var en fin tango. Du datt litt ut av det, men du kom fort inn igjen, sa Carsten. 

– I tangoen skal det være sterkt, men ikke agressivt. Til tider ble du litt framoverlent i nakken, og rammen din ble ikke så sterk, sa Gyda. 

Da ordet gikk videre til Tony, fortalte André at han falt ut av koreografien da han fikk øyekontakt med Tony. 

– Det var kul koreografi, og du har en sterk partner. Du falt ut, men du kom inn igjen. Jeg synes det var bra levert, sa Tony. 

– Jeg er ikke helt enig. Du klarte ikke å holde den rene linjen i holdningen din. Nervene tok kanskje overhånd nå, sa Trine. 

Poeng fra dommerne: 27

Gyda til Agnete: – Nydelig vakkert

Agnete Kristin Johnsen og hennes dansepartner Egor Filipenko imponerte dommerne med sin elegante vals. 

– Jeg har ståpels på hele meg! Dette var nydelig vakkert. Du er en fantastisk partner for Egor. Du gjør jobben din, og du er dødsgod, sa Gyda. 

– Det var så flott levert. Men pass på hvordan du lander når du kommer ned fra løftene, sa Tony. 

– En vakker levert vals. Du starter superfint, men når du kommer litt ute i dansen blir du sliten, og du klarer ikke å bruke føttene like godt som i starten. Det forplanter seg til overkroppen, og i den siste delen av valsen faller nakken din litt frem, sa Trine.

– I starten er det klasse over dere, men mot slutten mister du litt holdning. Men jeg har som Gyda frysninger fra lilletåa og helt bak til månen på hodet mitt, sa Carsten.

Poeng fra dommerne: 36

Trine til Linnea: – Du utvikler deg fra uke til uke

Linnea Myhre og hennes dansepartner Alexander Svanberg danset quickstep. Dommerne berømte Linnea for hennes utvikling i konkurransen. 

– Dere hadde de klasiske quickstep-elementene, selv om det var rockete. Du har blitt så lett på foten, og samtidig sterk. Dette var knallbra, sa Gyda

– Hadde jeg hatt en hatt, hadde jeg tatt den av for deg. Din progresjon i denne konkurransen har vært veldig bra, sa Tony.

– Du utvikler deg fra uke til uke. De hoppetrinnene du gjorde i dag, hadde du ikke klart for noen uker siden. Innimellom hadde du en veldig fin holdning i kveld, sa Trine. 

– Du er duelldronningen. Men dette bekrefter at du vil til neste ukes finale, sa Carsten. 

Poeng fra dommerne: 34

Roar fikk Trine ut på parketten

Roar Strand og hans dansepartner Nadya Khamitskaya danset wienervals. Dommer Trine ble så engasjert, at hun kom fram på parketten for å vise Roar hvordan han kan forbedre seg enda mer. 

– Det var nydelig, og du flyter godt over gulvet. Nå er det finale neste uke. Jeg vil vise deg en ting du må jobbe mer med, sa Trine, før hun kom ut på parketten for å vise hvordan Roar kunne rette opp nakken.

– Det var klasse i starten her. Koreografien var fantastisk fin, og dere er synkronisert hele veien, sa Carsten.

– Nå er det rett før jeg kommer ut på dansegulvet som Trine, siden jeg også vil danse med deg. Du har begynt å synge mens du danser. Det gjorde du ikke før, og da var du litt stiv i blikket. Nå lever du deg inn i det. Dette likte jeg, sa Gyda.

– Det ble litt hardt og voldsomt til tider. Du har mye lidenskap når du ser på partneren din, men når du ser bort blir det ikke like bra, sa Tony. 

Poeng fra dommerne: 36

Stian Blipp kapret showet

Idol-programleder Stian Blipp fikk også vise sine dansekunstner i kveldens «Skal vi danse». Da programleder Katrine Moholt skulle lese opp kveldens poeng, kuppet Blipp showet. Han danset sammen med Absence Crew, og kunne avsløre at han skal lede et nytt danseprogram på TV 2 til våren

Trine om Linnea og Roar: – Dere er trygge på hverandre

Denne uken skulle også kjendisene danse i par med hverandre. Linnea og Roar var første par ut, og de danset jive. 

– Jeg sitter bare å smiler. Det er ikke alltid at Molde og Rosenborg har gått så bra sammen som dere gjorde i dag. Det var en fin koreografi, og jeg koste meg, sa Carsten.

– Det er så kult at dette endelig er en del av konseptet. Kjendisene har det så trygt når de kan lene seg på sine dansepartnere, men nå er dere alene på dypt vann. Men dere har begynt å bli så gode, så det så ut som om du førte Linnea, Roar, sa Gyda.  

– Dere gjorde en bra figur. Ikke så verst, sa Tony.

– Det er morsomt å se at dere er så trygge på hverandre. I dag klarte Roar å henge med i jive-sparkene, og Linnea er mye mer aktiv på. Jeg likte underholdningen, sa Trine.

Poeng fra dommerne: 29

Carsten: – Jeg er mektig imponert

Neste kjendispar ut var Agnete og André, som også danset jive. Dommerne lot seg imponere over at paret danset helt alene på parketten uten sine profesjonelle dansepartnere. Særlig Agnete fikk mye skryt av dommerne. 

– Dere er tøffe som tør å stå helt alene på gulvet. Dere fikset det, og det var veldig bra levert, sa Gyda. 

– Dette var veldig bra. Her var det vanskelig å bestemme seg for hvilken jente man skulle se på. Det var ekstremt liten forskjell mellom jentene, sa Tony. 

– Man merker at så fort dere danser sammen, er det ingen som holder armene deres oppe. Dere faller litt sammen, og mister den stramme holdningen, sa Trine.

– Jeg må skryte av Agnete. Du skal være sterk for å klare de sparkene du gjør i dag. Jeg er mektig imponert, sa Carsten. 

Poeng fra dommerne: 33