– En av styrkene til Bournemouth-manager Eddie Howe er å klare å hente riktige spillere. Matt Ritchie og Callum Wilson (bildet) er to av flere gode kjøp han har gjort, skriver kommentator Jørgen Klem.
– En av styrkene til Bournemouth-manager Eddie Howe er å klare å hente riktige spillere. Matt Ritchie og Callum Wilson (bildet) er to av flere gode kjøp han har gjort, skriver kommentator Jørgen Klem.

– Får vi se Bournemouth i Premier League neste høst?

Kommentator Jørgen Klem ser frem mot kveldens Championship-oppgjør mellom Bournemouth og Brighton.

Se Bournemouth-Brighton lørdag 18.15 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

I februar 2008 ble Bournemouth satt under administrasjon og trukket ti poeng. Det så alt annet enn lyst ut for laget som var på nivå fire i England. Seks år seinere kjemper klubben om opprykk til Premier League.

Bournemouth er i storform og imponerer til de grader for tiden. På under en uke har klubben satt to klubbrekorder: Sist lørdag smadret de Birmingham på fremmed gress med 8-0! Det er ny klubbrekord. På tirsdag tok de seg videre for første gang i historien til en kvartfinale i en engelsk cup. The Cherries slo WBA 2-1 på hjemmebane i Ligacupen. Nå venter Liverpool hjemme i kvartfinalen. Det var lagets femte seier på rad, og laget ligger på 4. plass i Championship – bare to poeng bak ligaleder Derby. Hjemmelaget kan innta tabelltoppen etter 15. serierunde. Nå venter lokaloppgjøret på sydkysten i England hvor Brighton Hove & Albion er motstander.

Bournemouth endte på en sterk 10. plass forrige sesong ette opprykket fra League One året før. Mye av æren skal Eddie Howe (36) ha. Han er en av de mest spennende og lovende managerne på balløya. Howe var selv en god spiller og har to U21-landskamper for England. Men dessverre sleit han med skader og han la skoene på hylla i 2009. Han tilbrakte stort sett hele spillerkarrieren i Bournemouth og spilte 270 ligakamper for klubben. Fra 2009 tok han over som hovedtrener i klubben og har siden det vært sjef, bortsett fra et opphold i Burnley. En av styrkene til Howe er å klare å hente riktige spillere. Matt Ritchie og Callum Wilson er to av flere gode kjøp han har gjort.

Lagets toppscorer fra forrige sesong, Lewis Grabban, forsvant ut dørene på Dean Court og valgte å fortsette karrieren i Norwich. Men erstatteren har virkelig innfridd. Callum Wilson har totalt 11 mål på 17 kamper etter overgangen fra Coventry. 22-åringen øyner håp om Premier League spill med Bournemouth. Flere klubber i PL følger Wilson etter hans imponerende start i Bournemouth-trøya. Dette er en spiller med potensial for det høyeste nivået i England. 21 mål gjorde han for Coventry i League One forrige sesong. Han er sterk, hurtig og en god avslutter.

Kveldens motstander står kun med to seire på 14 kamper. Laget har ikke vunnet på de ti siste kampene. Sist seier kom i hjemmekampen mot Bolton 23. august. Sami Hyypiä har fått en tøff start som manager for klubben, som de to siste sesongene har spilt play off. Sju av 14 kamper har endt uavgjort og laget har trøbbel med å avgjøre kamper til sin fordel denne sesongen. Grunnen er Leonardo Ulloa. Argentineren valgte Premier League og Leicester før årets sesong. 14 nettkjenninger gjorde han i 13/14. Inn kom Chris O'Grady som imponerte med 15 mål for Barnsley forrige sesong. Hittil står han med null for Brighton. Lagets toppscorer er midtstopper Lewis Dunk med fire mål.

Det brenner nok litt under beina til Sami Hyypiä. Klubben hadde som målsetning å være med å kjempe i toppen i Championship 2014/15-sesongen. Etter snart en tredjedel av sesongen, må nok klubben konsentrere seg om å holde plassen. Brighton har de siste sesongene hatt to gode managere i Gus Poyet og Oscar Garcia. Begge nådde play off. Men klubben mistet flere av sine beste spillere før denne sesongen, og i tillegg har klubben slitt med skader på spillere som skal løfte dette laget.

Det blir flomlys på Dean Court i kveld når lagene fra syd i landet skal møtes til kamp nummer 102 innbyrdes. En spesiell kamp blir det for stopperparet til Bournemouth. Både Tommy Elphick og Steve Cook har gått gradene i klubben fra badebyen.

Kan Bournemouth innta tabelltoppen lørdag kveld? Og får vi se Bournemouth i Premier League neste høst?