JUBLET FOR SEIER: Gro Hammerseng-Edin kunne juble igjen.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
JUBLET FOR SEIER: Gro Hammerseng-Edin kunne juble igjen.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Larvik med ny, sterk borteseier i Mesterligaen

HCM Baia Mare ble slått 24-23 i fredagens kamp i gruppespillet.

Larvik har den ene foten i sluttspillet i Mesterligaen.

Fredag kveld ble det to nye, viktige poeng på bortebane for Larvik etter at HCM Baia Mare ble slått 24-23 i en jevnspilt kamp i Romania. 

Helt på tampen hadde vertene sjansen til å utligne, men dette var kvelden det ikke ville seg for rumenere. Ti sekunder før slutt rotet hjemmelaget bort ballen, og dermed kunne Larvik juble for seier.

Ved pause ledet hjemmelaget 13-12.

Hammerseng-Edin storspilte
Isabel Blanco markerte seg som Larviks beste i den sterkeborteseieren. Hun scoret fem mål på fem avslutninger og skaffet tre sjumetere. Anja Hammerseng-Edin kom inn i hver omgang og ble Larviks toppscorer med seks mål totalt. 

Det var Hammerseng-Edin som satte inn det siste og avgjørende målet. Camilla Herrem spilte hele kampen for rumenske Baia Mare.

Lagene møtes igjen allerede i neste runde lørdag 8. november. Innen den tid vil nok trener Ole Gustav Gjekstad gjøre det han kan for å terpe Larviks forsvarsspill, som til tider var svært rufsete fredag.

Stø kurs mot sluttspillet
Larvik topper dermed sin gruppe D med seks poeng etter tre kamper i Mesterligaen. Metz og HCM Baia Mare ligger på plassene bak med to poeng. Lublin ligger sist med null poeng.

Metz og Lublin har imidlertid bare spilt to kamper og møtes søndag

De tre beste i hver mesterligagruppe går videre til hovedrunden.