GLADJENTE: LSK-spiller Isabell Lehn Herlovsen jubler etter skåring under toppseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Røa i 2011. Kampen endte 2-1.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GLADJENTE: LSK-spiller Isabell Lehn Herlovsen jubler etter skåring under toppseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Røa i 2011. Kampen endte 2-1. Foto: Heiko Junge / Scanpix

LSK-profilen har fått mental hjelp: – De klarer ikke knekke meg igjen

Seriefinalen mellom Lillestrøm og Stabæk blir ekstra spesiell for Isbell Lehn Herlovsen.

Mens det i Tippeligaen er bunnstriden det er knyttet størst spenning til i sesonginnspurten, er det duket for en smertelig spennende kamp om gullet i Toppserien. Vinneren av lørdagens seriefinale mellom Lillestrøm og Stabæk i LSK-hallen, får også med seg pokalen.

For Lillestrøms Isabell Lehn Herlovsen blir kampen ekstra spesiell. Hun har en trøblete historie med Stabæk-supporterne, og ble bøtelagt etter at hun viste fingeren til den blåkledte fansen under fjorårets semifinale i cupen.

På La Manga i oppkjøringen til årets sesong møttes de igjen, da Stabæk-supporterne ble igjen på tribunen for å se Lillestrøm mot Avaldsnes etter at Stabæk selv hadde slått Kolbotn. Under kampen ble det slengt så mange ukvemsord til Herlovsen, at hun til slutt gikk gråtende av banen. 26-åringen sa senere at hun følte seg mobbet.

Når Lillestrøm og Stabæk nå møtes i årets mest intense drama, forventer Herlovsen mer hets fra supporterne som tar turen fra Stabæk.

– De har sikkert lyst til å sette meg ut av spill. Jeg vet ikke hva som eventuelt kommer fra dem, men jeg er forberedt, og skal ikke la det ødelegge kampen for meg, sier LSK-spissen til TV 2.

– Jeg har prata mye med treneren min, og selv om hun ikke er noen mentalt ekspert, har hun vært til veldig god hjelp. I tillegg har jeg lest mange bøker om mentalitet. Nå klarer de ikke å knekke meg! Før har jeg ikke vært forberedt på hetsen fra dem, men det er jeg hvis den kommer i morgen.

– Hun liker jo å skape litt oppstyr
Stabæks Melissa Wiik håper på sin side at det blir høy temperatur på tribunen.

– Etter min mening kan det gjerne være litt opphetet tribunen. Det har manglet i kvinnefotballen. Vi ser det jo i herrefotball hele tiden, sier Stabæk-spissen til TV 2.

– Jeg har ikke fått med meg alt som har skjedd i saken med Herlovsen, så det er vanskelig å uttale seg, men personlig syns jeg det bare hadde vært gøy med litt blest. Hun er jo en spiller som liker å skape litt oppstyr, også.

Herlovsen mener på sin side at personbasert hets bør holdes langt vekk fra fotballbanen.

– Det kan godt være litt drittslenging mot det andre laget, men jeg syns ikke at det er greit med drittslenging mot enkeltpersoner. Det har jeg opplevd selv og det er ikke kult, sier landslagsspilleren.

– Jeg tror og håper det kommer masse folk og at det blir en fin ramme rundt kampen. Hvis Stabæk-fansen begynner å slenge dritt til meg i morgen, kommer det nok noe tilbake fra LSK-supporterne, sier hun lurt.

– Presset ligger på Lillestrøm
Mens Lillestrøm klarer seg med uavgjort, må Stabæk vinne kampen for å sikre pokalen. Jobben med å score målene får trolig Wiik, som har spilt fast på topp etter at Bærums-klubben i høst har slitt med et skademareritt.

– Vi har jo bare hatt viktige kamper på slutten av sesongen, og har måttet vinne hver eneste for å være med i gullkampen. Det har vi klart til tross for at vi har en drøss av skader og en haug med landslagsspillere på krykker. Vi har masse selvtillit, men ser på oss selv som underdogs. Presset ligger på Lillestrøm, sier Wiik, som likevel innrømmer at sølv vil være nedtur.

– Vi vil selvfølgelig aller helst vinne. Førsteplassen gir billett til Champions League – det gjør ikke andreplassen. Forutsetningene tatt i betraktning, vil det være desto mer imponerende og deilig å ta gullet.

Det gullet kan de imidlertid se langt etter, skal vi tro Herlovsen.

– Ja, presset er definitivt på oss, vi har prestert stabilt, vært skadefrie, og leda hele sesongen. Men vi tar ikke lett på det, og skal ikke gå ut der for å trygge uavgjort. Vi skal vinne! Det skjer ikke at vi taper denne kampen!

Å score det avgjørende målet, som sikrer gull til Lillestrøm foran nettopp Stabæk-fansen, vil nok gjøre seieren ekstra spesiell for 26-åringen fra Fredrikstad.

– Å score ville ha vært en drøm, men jeg kommer til å feire foran mine egne. LSK-supporterne har vært fantastiske i hele år, og det vil være ekstra spesielt å sikre seriegullet på hjemmebane sammen med dem. Jeg håper så inderlig, inderlig at det skjer, avslutter Herlovsen, som definitivt har begynt å smake på forventningsnervene.

Seriefinalen spilles i LSK-hallen lørdag fra klokken 13.00.