STORSTUA: En rekke store artister har spilt konsert på Telenor Arena. Her er hallen fotografert i forbindelse med tenåringshelt Justin Biebers Norgesbesøk i fjor. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STORSTUA: En rekke store artister har spilt konsert på Telenor Arena. Her er hallen fotografert i forbindelse med tenåringshelt Justin Biebers Norgesbesøk i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

TV 2 avlyser «Idol»-finalen på Telenor Arena

Finalistene får ikke stå på storscenen i Bærum likevel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets «Idol» er inne i finalerundene, og tidligere denne høsten ble det klart at finalen ble lagt til Telenor Arena på Fornebu.

I dag snur TV 2, og melder at sesongens siste liveshow likevel ikke avholdes i Bærums storstue, som kan romme opp til 23.000 publikummere.

Svært populært

Kanalen tror at en uforholdsmessig stor andel av ressursene ville gått til salen fremfor det som skal skje på scenen.

– Vi hadde gledet oss veldig til å være i Telenor Arena. Det har alltid vært mange som ikke har fått tak i billetter til «Idol»-finalene, så vi hadde så lyst til å kunne invitere enda flere publikummere i år, sier TV 2s presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad.

– For å kunne lage et best mulig tv-program må vi legge en større andel av ressursene på musikken, showet og det innholdsmessige som skal skje på scenen. Det hadde vært fantastisk gøy å være i Telenor Arena, men vi lover skikkelig trøkk nå også, og seerne hjemme kan glede seg til en heidundrende finale i Chateau Neuf, fortsetter han.

TV 2 har fra tidligere noen av de mest minneverdige «Idol»-finalesendingene fra Chateau Neuf.

– Både Kurt Nilsen og Jenny Langlo vant i Chateau Neuf, minner Laastad om.

Sju finalister igjen

Sju av årets topp ti-finalister er igjen i konkurransen, etter at Lise Emilie Zosa Johannesen (19) røk ut etter å ha tolket Beyoncé forrige fredag. I kveld klokken 20.00 kan du se hvilke seks av de gjenværende finalistene som synger seg videre i «Idol».

Du kan også se Idol på TV 2 Sumo (krever innlogging).

Billettene til «Idol»-finalen i Chateau Neuf 12. desember vil bli lagt ut når det nærmer seg. Det er fremdeles enkelte ledige billetter til finalerundene før det.