
Skremmende halloweenkaker
...og annet smågodt
Heksefingre av vaniljekjekskaker
Oppskrift: Tone Røyneland, www.tonerosedesign.com
Ingredienser:
1 kopp (2 sticks 230g) mykt smør
1 kopp sukker
2 store egg
1 ss vaniljeekstrakt
3 kopper mel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjør du:
Rør smør og sukker hvitt. Bland inn eggene og vaniljeekstrakten.
I en annen bolle rører du sammen det tørre.
Bland dette deretter inn i røra. Avkjøles i kjøleskap i minimum 2 timer.
(Tips: hvis du ønsker tykkere fingre, bland inn mer mel!)
Form deigen til tynne pølser. Klem deretter litt inn til smalere områder et par steder per pølse. Da får de "finger-fasongen". Deretter, bruk en teskje og lag små hakk der "leddene" er. Plasser en skoldet mandel i enden av hver heksefinger!
Lag fingrene tynnere enn du tror, de hever litt i ovnen.
Stekes i forvarmet ovn på 175 grader, midt i ovnen i 5-8 minutter
Pynt gjerne med litt kakaopulver over da fingrene er ferdigstekte og avkjølt!
Kryddercupcakes
Ingredienser:
Ca 5 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts malt nellik
3 dl sukker
3 ts bakepulver
2 dl melk
150 g smør
Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Bland deretter i melken og det smeltede smøret.
Fyll formene halvveis og stek i 15-18 min, midt i ovnen på 200 grader.