Spøkelseskaker, oppskrifter på www.tonerosedesign.com. Foto: TV 2
Spøkelseskaker, oppskrifter på www.tonerosedesign.com. Foto: TV 2

Skremmende halloweenkaker

...og annet smågodt

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heksefingre av vaniljekjekskaker
Oppskrift: Tone Røyneland, www.tonerosedesign.com

Ingredienser:

1 kopp (2 sticks 230g) mykt smør
1 kopp sukker
2 store egg
1 ss vaniljeekstrakt
3 kopper mel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn eggene og vaniljeekstrakten.
I en annen bolle rører du sammen det tørre.
Bland dette deretter inn i røra. Avkjøles i kjøleskap i minimum 2 timer.

(Tips: hvis du ønsker tykkere fingre, bland inn mer mel!)

Form deigen til tynne pølser. Klem deretter litt inn til smalere områder et par steder per pølse. Da får de "finger-fasongen". Deretter, bruk en teskje og lag små hakk der "leddene" er. Plasser en skoldet mandel i enden av hver heksefinger!
Lag fingrene tynnere enn du tror, de hever litt i ovnen.  

Stekes i forvarmet ovn på 175 grader, midt i ovnen i 5-8 minutter

Pynt gjerne med litt kakaopulver over da fingrene er ferdigstekte og avkjølt!

 

Kryddercupcakes

Ingredienser:

Ca 5 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts malt nellik
3 dl sukker
3 ts bakepulver
2 dl melk
150 g smør

Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Bland deretter i melken og det smeltede smøret.
Fyll formene halvveis og stek i 15-18 min, midt i ovnen på 200 grader.