Mener Halloween ikke lenger handler om å være skummel

I Hollywood har en helt annen trend tatt over ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å feire Halloween i USA er nesten like stort som selveste julaften. Folk bruker mer og mer penger på feiringen, mens kostymene bare blir mindre og mindre.

Norske Beatrice Prochazka driver butikken Bizzy B på Hollywood Boulevard. Hun kan bekrefte at det er sexy kostymer som selger best.

– Det som har vært veldig populært i år er seilerjente-kostyme. Vi har også solgt veldig mye av Ring Masters, i tillegg til sykepleiere, politi, FBI og SWAT-kostymer, forteller Beatrice til TV 2.

Illustrasjonsfoto. Colourbox
Illustrasjonsfoto. Colourbox

– Brukte flere tusen på kostymet

– Jeg tror folk gjerne vil ha et kostyme som er ekstremt, fordi de vil se best mulig ut, da tror ikke de tenker så mye på kronene, forklarer Beatrice.

Noen er mer ekstreme enn andre.

– Jeg hadde ei jente fra England her i går som brukte nesten 1500 dollar (journ. anm. nesten 10 000,-norske kroner) i kontanter, det er jo helt utrolig. Det er ekstremt dette året i forhold til i fjor. Flere og flere bruker mer og mer penger på kostymer, sier hun.

En fest med kjendiser?

Amerikanerne bruker også flere millioner dollar bare på dekorasjoner og godteri til Halloween. 

Og når de heteste utestedene i Hollywood frister med kjente navn kan publikum betale opp til 6000,- kroner for en inngangsbillett for å feste med kjendisene for en natt.

Det handler om å være sexy og bli sett

Juliano Alexander er i butikken til Beatrice for å handle til Halloween. Han har nylig fyllt på med Botox for å se best mulig ut til feiringen.

– Jeg må se best mulig ut, sier han til TV 2.

Han er enig i at det kanskje brukes litt for mye penger på den skumle dagen.

– Nå er det en konkurranse, så alle vil se best mulig ut. Før hadde man kanskje en maske eller var en vampyr eller noe. Nå handler det om å være sexy, mener Juliano. 

Vil du se en skummel film eller serie? Sjekk TV 2 Sumo!