NUMMER 1000: Marian Hossa (t.h.) gratuleres etter scoringen sin, som førte ham opp på 1000 NHL-poeng i karrieren. (AP Photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick)
NUMMER 1000: Marian Hossa (t.h.) gratuleres etter scoringen sin, som førte ham opp på 1000 NHL-poeng i karrieren. (AP Photo/The Canadian Press, Sean Kilpatrick)

Hossa i 1000 mot klubben han startet i

Marian Hossa passerte 1000 poeng i NHL.

Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 4-5 (e.s.):

1. oktober 1997 spilte Marian Hossa sin første kamp i NHL.

Slovaken gikk på isen for Ottawa Senators mot Montreal Canadiens.

Senators valgte Hossa som tolvtemann i draften tidligere det året, og han hadde en målgivende pasning i de sju kampene han fikk den sesongen.

Tapte to strake Stanley Cup-finaler
En skade gjorde at han gikk glipp av to måneder i sin virkelige debutsesong, men med 15 mål og 15 assists på 60 kamper, så endte han på andreplass bak Chris Drury i avstemmingen om årets rookie.

Siden har det gått slag i slag for veteranen. Han har vært i Atlanta Trashers, Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings og nå Chicago Blackhawks.

Han fikk mye oppmerksomhet da han forlot Penguins til fordel for Red Wings etter å ha tapt finalen i Stanley Cup for nettopp Red Wings.

De to lagene møttes i finalen igjen året etter, og denne gangen vant Penguins. Hossa ble dermed sett på som en ulykkesfugl, som ikke ville få seg en Stanley Cup-ring.

Men med Blackhawks har han nå vunnet NHL-mesterskapet to ganger.

1000 poeng
Da Blackhawks møtte Senators, var det hans kamp nummer 1100 i NHL. Han hadde målgivende pasning til Jonathan Toews 1-1-mål i første periode. Og da han selv satte inn 4-3 i tredje periode, så var det hans målpoeng nummer 1000.

– Det var spesielt at det skulle skje i Ottawa. Det er stort å få oppleve det og en fantastisk milepæl, og jeg er takknemlig overfor alle spillerne som har hjulpet meg til dette i karrieren, sier han til NHL.com.

Han fikk stående applaus fra hjemmefansen, selv om han nå representerte bortelaget.

– Jeg spilte sju år her, og folk var alltid hyggelig mot meg da jeg var her. Det var fint gjort av dem å takke meg, så jeg takket dem tilbake. Jeg kommer aldri til å glemme dette, sier 35-åringen.

Patrick Sharp ble matchvinner da han ble den eneste som scoret i straffeslagkonkurransen. Blackhawks vant kampen 5-4.