Ektemannen (37) siktet for forsettlig knivdrap på Hamar

HAMAR / OSLO (TV 2): Ektemannen er pågrepet for knivdrapet på en 27 år gammel tobarnsmor i Hamar.

Politiet i Hedmark har pågrepet ektemannen (37) til den 27 år gammel afghansk tobarnsmor som ble knivdrept på Hamar tirsdag. 37-åringen er siktet for forsettlig drap.

Kvinnen ble funnet drept med stikkskader ved Hamar sentrum tirsdag ettermiddag, etter å ha tatt bussen til Hamar på formiddagen.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Politiet pågrep i dag en person klokken 14.42 på Hamar Statlige Mottak Ormseter. Det er ektefellen til avdøde, sier politiadvokat Andrè van der Eynden på en pressekonferanse torsdag. 

Mannen hadde tidligere kun status som vitne i saken. En kilde har sagt til TV 2 at ekteparet den siste tiden hadde kranglet en del, blant annet fordi kvinnen hadde blitt mer «vestlig» i klesstilen. 

– Etterforskningen ikke over

Mannen ble pågrepet som følge av et gjennombrudd i etterforskningen rundt klokken 14. Blant annet er dette på grunn av avhør av mannen, og taktisk etterforskning.  

– Etterforskningen er ikke over som følge av dette, den fortsetter i full styrke, sier van der Eynden. 

Politiadvokaten ønsker ikke å gå nærmere inn på om mannen erkjenner å ha tatt livet av 27-åringen, eller hva motivet for drapet kan være.

Ønsker kontakt med par

Politiet ønsker tips i saken, spesielt fra et ungt par som luftet en hund i området på det aktuelle tidspunktet, rundt klokken tolv på tirsdag. 

Kvinnen ble funnet rett ved et forlatt næringslokale som tidligere ble brukt som bilverksted.

Politiet vil foreløpig ikke kommentere pågripelsen, og opplyser i en pressemelding at de holder en pressekonferanse klokken 16.

Tobarnsmoren bodde sammen med faren og barna på et asylmottak, og er beskrevet som en snill og rolig dame av en av venninnene.

Har trolig drapsmannens DNA-profil

Som TV 2 kunne fortelle onsdag, har politiet hentet inn DNA-prøver fra omgangskretsen til kvinnen på Ormseter asylmottak. Trolig har de også gjort DNA-funn på åstedet, etter at krimteknikere fra Kripos de siste dagene har finkjemmet området.

Dermed kan de ha drapsmannens identitet, men trolig er det ikke DNA-sport som har ført til pågripelsen, da politiet ikke hadde fått svar på disse torsdag formiddag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at kvinnen døde av stikkskader, men politiinspektør Rolf Thoresen opplyste tidligere torsdag at de ikke vet om kniven som ble funnet ved kvinnen, er drapsvåpenet. 

– Vi har beslaglagt en kniv som ble funnet på stedet, og denne vil bli undersøkt.

Vet når drapet skjedde

Onsdag gikk politiet ut med et bilde av avdøde i håp om tips. Så langt har det kommet inn over 50 tips i saken, men politiet ber samtidig om at alle som var i området Stormyra mellom klokken 10.45 og 12.15 melder seg for politiet, da de mener drapet skjedde i dette tidsrommet. Kvinnen ble funnet klokken 13.30.

– Det er fordi vi mener drapet har skjedd i dette tidsrommet. Dette bygger på taktiske opplysninger rundt hennes bevegelser den aktuelle dagen, sier Thoresen.

Han presiserer at dette også gjelder de som ikke har sett noe spesielt, da de ønsker å få oversikt over hvem som har vært i området.

 

TV2.no kommer tilbake med mer.