Atle Antonsen: – Det føles naturlig å avslutte «DAG»

«DAG» har startet innspillingen av den aller siste sesongen. Se eksklusivt klipp!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den gullrutevinnende TV 2-serien «DAG» med Atle Antonsen, Anders Baasmo Christiansen, Silje Torp Færavaag, Agnes Kittelsen og Tuva Novotny i hovedrollene, startet innspillingen av sesong fire sist onsdag.

Og til stor sorg for alle fans, blir dette den aller siste sesongen.

– Vi tenkte ganske lenge på om vi hadde en historie som var bra nok å fortelle. Det er vanskelig når man føler man har gjort noe som man er veldig fornøyd med, og vi var veldig fornøyde med tredje sesong. Men vi tenkte at vi hadde en historie som var verdt å fortelle, og vi hadde lyst til å avslutte hvor disse menneskenes liv går hen, sier regissør Øystein Karlsen til TV 2.

Se sesong 4-klipp – ubehandlet og rett fra klippebordet – øverst i saken!

– Verdig avslutning

Hovedrolleinnehaver Atle Antonsen legger ikke skjul på at han elsker å jobbe med serien, men at det føles naturlig å avslutte historien om den spesielle samlivsterapeuten Dag Refsnes og menneskene i livet hans.

AVSLUTTER DAG: Regissør Øystein Karlsen og Atle Antonsen bekrefter at den kommende «Dag»-sesongen blir den siste. Foto: TV 2.
AVSLUTTER DAG: Regissør Øystein Karlsen og Atle Antonsen bekrefter at den kommende «Dag»-sesongen blir den siste. Foto: TV 2.

– Jeg må si at det er en utrolig stor glede å jobbe med det. Det har vært en gigantisk utfordring, men samtidig føles det naturlig å runde av etter fjerde sesong. Jeg føler det er en verdig avslutning på Dags univers.

Hva kan seerne vente seg?

Verken Karlsen eller Antonsen vil fortelle noe om selve handlingen i avslutningssesongen, men førstnevnte røper følgende om hva seerne har i vente:

– Vi åpner 13 måneder senere med det samme bildet som vi sluttet med i sesong tre. Og så forteller vi litt i retrospekt hva som har skjedd i mellomtiden, men ikke spesielt mye. Vi tar egentlig fatt på livet til karakterene 13 måneder etter vi forlot dem sist. Og det har ikke blitt noe lettere for noen av dem, men sånn er jo livet ofte. Hvis man først har begynt å gå ned et spor, så går man gjerne det sporet til det slutter, enten frivillig eller ikke. De er på god vei ned det sporet nå, men så tar de noen grep underveis som forhåpentligvis ingen ser komme før det skjer, sier Karlsen hemmelighetsfullt.

– Vi topper laget i år

I de tre foregående sesongene har det dukket opp flust av veletablerte skuespillere, deriblant Rolf Lassgård, Iben Hjejle, Kristoffer Joner, Dennis Storhøi, Ingrid Bolsø Berdal, Ane Dahl Torp og Trond Espen Seim.

Karlsen legger ikke lista lavt når han forteller om gjestene i den kommende sesongen.

– Vi topper laget i år. Jeg tror vi har tjue navn som kunne stått på toppen av plakaten. Det blir en utfordring i seg selv, både for Atle og for meg. Når man skal ha regi kan man ikke møte opp uforberedt hvis du har noen som er jævlig flinke og man har aldri jobbet med dem før. Man må være så bra som man har mulighet til å være. Og for Atle er det akkurat det samme. Man skal se disse dritflinke folka i øynene og levere en prestasjon som er på høyde med det de leverer.

Antonsen er enig.

– Man blir flinkere med flinke folk. Så enkelt er dette yrket.

«DAG» ble første gang vist på TV 2 høsten 2010. Sesong 2 hadde premiere 22. september 2011 og sesong 3 hadde premiere 17. januar 2013. I mars ble «DAG» kåret til 2000-tallets beste tv-serie av NRK P3s publikum. Det er ikke klart når sesong 4 vil ha premiere.

Se alle sesongene med «Dag» på TV 2 Sumo.