FULL POTT: Samtlige fire toppklubber i England vil ha Sami Khedira. Nå er det opp til ham hvor han vil spille. Foto: AFP PHOTO / DPA/SEBASTIAN KAHNERT   GERMANY OUT
FULL POTT: Samtlige fire toppklubber i England vil ha Sami Khedira. Nå er det opp til ham hvor han vil spille. Foto: AFP PHOTO / DPA/SEBASTIAN KAHNERT GERMANY OUT

Fotballryktene:
– Alle toppklubbene vil ha Khedira

Og Arsene Wenger har funnet sin arvtaker.

Oktober går mot slutten, og spillerjakten intensiveres med tanke på nyttårshandling.

Og det gjør oss med stort fotballhjerte ekstra spente.

For hvem kommer til nettopp klubben din i januar? Og hvem forsvinner?

En kar som må føle seg ønsket i England er Sami Khedira. Arsenal er til stadighet blitt koblet til Real Madrid-spilleren, men han har også vært så godt som klar for både Manchester United og Chelsea. Og om ikke det er nok, så har nå også det fjerde topplaget meldt seg på. Ifølge Shoot vil Manchester City hente tyskeren i januar. Dermed har Khedira firs på hånden. Samtlige toppklubber i England vil ha ham, og han kan bare velge og vrake.

Når oljemilliardærene fra Eastlands er kommet på banen, så er det kanskje ikke så rart at Arsenal er begynt å lete etter defensive midtbanespillere andre steder. Daily Express skriver at manager Arsene Wenger vil komme med et bud på nærmere 100 millioner kroner for Spartak Moskvas brasilianske midtbanekriger Romelu. For å friste russerne til å gi slipp på 24-åringen, vil Wenger la målmaskinen Yaya Sanogo gå på lån til Spartak Moskva ut sesongen.

En brasilianer som allerede er Arsenals eiendom er Wellington Silva. Angriperen spilte U17-VM i 2009 sammen med Neymar og Philippe Coutinho, og ble signert av Arsenal like etter. Men britiske myndigheter har ikke vært interessert i å la ham spille i England, derfor har han vært sendt ut på lån til Levante, Alcoyano, Ponferradina, Real Murcia og nå Almeria. Etter så mange år i Spania, har han nå fått spansk statsborgerskap, dermed kan han nå spille for The Gunners, skriver The Telegraph. Og 21-åringen blir som en ny spiller for Arsenal - selv om han aldri har spilt seg til fast plass i noen av de spanske klubbene han har vært i.

Arsene Wenger er nærmest blitt synonymt med Arsenal. Til tross for at supporterfraksjoner har gjort sitt ytterste for å gjøre det utrivelig for den aldrende franskmannen, har han tviholdt på jobben sin. Men nå kan det se ut til at han har funnet mannen han er villig til å overlate plassen sin til. Ifølge Fichajes skal Wenger ha gitt sitt samtykke til at Real Madrids assistenttrener Paul Clement kan overta jobben hans, mens han selv rykker opp i en sportsdirektørstilling. På den måten kan han fortsatt bestemme alt, men samtidig la en annen ta støyten dersom resultatene uteblir.

PSV Eindhovens kaptein Georginio Wijnaldum har bestemt seg for å forlate den nederlandske storklubben til sommeren. Han føler tiden er rett for å ta et nytt steg i karrieren. Nå frir han til Arsenal og Manchester United, skriver Daily Express. 23-åringen har allerede spilt nærmere 200 seriekamper for Feyenoord og PSV.  

Athletic Bilbaos midtstopper Aymeric Laporte har også vært koblet til Arsenal, men nå kan det se ut til at Manchester United stikker av med den 20 år gamle franskmannen. Daily Express skriver at manager Louis van Gaal er villig til å utløse utkjøpssummen i kontrakten til Laporte, som lyder på rundt 325 millioner kroner.

Bild skriver at Manchester United har hatt speidere i Tyskland den siste tiden. Og de har fulgt Schalke 04 tett. Nå ryktes det at det kommer et gigantisk dobbeltbud på de to verdensmesterne Julian Draxler og Benedikt Höwedes i januar. Höwedes vil gi van Gaal nok en forsvarer som kan bekle både rollen som midtstopper og begge sidebackene.

Liverpool-manager Brendan Rodgers har funnet frem videokassettene han tok opp under VM i Brasil. Der fikk han se en keeper som spratt frem og tilbake i Mexicos mål, og på forunderlig vis stort sett sto i veien for ballen. Rodgers var interessert i Guillermo Ochoa i sommer. Da var 29-åringen uten kontrakt, men han valgte å dra til spanske Malaga fremfor å flytte til England. Håpet var å overta etter Willy Caballero, som hadde dratt til Manchester City. Men trener Javi Garcia foretrekker kameruneren Carlos Kameni mellom stengene. Dermed er det foreløpig bare blitt benken for Ochoa. Nå melder Daily Express at Rodgers vil redde meksikaneren fra benken i Spania og la ham kjempe med Simon Mignolet om keeperplassen på Anfield.

Liverpool har også vist interesse for Southamptons Jay Rodriguez. Kanskje ikke så rart, ettersom Rodgers i sommer prøvde å hente store deler av startoppstillingen til The Saints. Han endte opp med Adam LallanaRickie Lambert og Dejan Lovren, men føler fortsatt at han mangler litt av Saints-magien fra forrige sesong. Dersom han ønsker seg Rodriguez, så bør han komme seg på banen. For nå melder Daily Mail at Tottenham har fått på plass finansieringen for et bud på nærmere 200 millioner kroner for angriperen, som fortsatt ikke har vært på banen denne sesongen.

Tottenham og Marseille er blitt koblet til midtbanespilleren Lassana Diarra de siste ukene. 29-åringen er klubbløs etter at han sa opp kontrakten sin med Lokomotiv Moskva. Nå ser det ut til at Ronny Deila har manøvrert seg helt frem i køen, skriver Goal. Den tidligere Chelsea-, Arsenal- og Real Madrid-spilleren ville være en solid signering for Deila, dersom han klarer å få ham til Celtic.

Cedric Soares har vært ønsket av Everton i lengre tid. Men nå ser det ut til at manager Roberto Martinez må se langt etter den portugisiske høyrebacken. Med storklubbene sirklende rundt Seamus Coleman, har Martinez sett seg ut Sporting Lisboa-spilleren som arvtaker. Men nå kan TalkSPORT melde at Soares er i ferd med å skrive en ny treårskontrakt med Sporting Lisboa. Dermed kan det bli dyrt for Everton dersom de vil hente 23-åringen i januar.

Juventus ser ut til å rydde litt i forsvarsrekkene sine i januar. Landslagsstopperen Andrea Barzagli sliter voldsomt med skader og har fortsatt ikke vært på banen denne sesongen, mens Stephan Lichtsteiner ikke vil skrive ny kontrakt med klubben. Arsenal er allerede blitt nevnt som en potensiell ny klubb for sveitseren. Ifølge Forza Italian Football skal klubben ha sett seg ut Udineses anvendelige franskmann Thomas Heurtaux som erstatter for Barzagli, mens kroaten Sime Vrsaljko skal overta høyrebacken etter Lichtsteiner. Vrsaljko var koblet til en rekke storklubber i sommer, men valgte noe overraskende å forlate Genoa til fordel for Sassuolo. Med Juventus' nære samarbeid med Sassuolo, så vil det ikke komme som noen stor overraskelse om 22-åringen får gå ganske uhindret til Juventus.