NERVØS: Emma Watson møter her generalforsamlingen i FN-bygningen i New York. Hun innrømmer nå at det var en prøvelse å holde sin tale om feminisme for FNs hovedforsamling. Foto: Scanpix
NERVØS: Emma Watson møter her generalforsamlingen i FN-bygningen i New York. Hun innrømmer nå at det var en prøvelse å holde sin tale om feminisme for FNs hovedforsamling. Foto: Scanpix

Emma Watson (24): – Jeg var vettskremt før FN-talen

Skuespilleren følte seg utilpass i FNs hovedkvarter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Harry Potter-stjernen Emma Watson (24) innrømmer nå i et intervju med Elle UK, at hun var vettskremt da hun skulle holde tale om feminisme i FNs hovedkvarter, skriver Daily Mail.

– Jeg var veldig nervøs. Skulle jeg virkelig spise lunch med disse menneskene, eller kommer jeg til å bli spist opp? Er jeg lunchen, spurte Watson seg selv før møtet med hovedforsamlingen i FN.

Kvinners rettigheter

Watson, som har vært travelt opptatt med sin jobb som kvinnerettighets-ambassadør, forteller at hennes beslutning om å kjempe for kvinners rettigheter kom på grunnlag av hennes erfaringer fra å være i rampelyset.

– Kjendistilværelsen er noe jeg alltid har følt meg komfortabel med, men jeg har virkelig kjempet med det følelsesmessig. Ved å gjøre dette får jeg en slags forklaring på det å være en kjent person, sier hun om FN-jobben.

Ble seksualisert i media

Med dirrende stemme fortalte skuespilleren hvordan ulik behandling av kjønnene har påvirket henne selv.

– Allerede som 14-åring ble jeg seksualisert av media. Som 15-åring opplevde jeg at venninner måtte slutte med sporten de elsket fordi de ikke ville se maskuline ut. Da jeg var 18 år opplevde jeg at guttene jeg kjente ikke klarte å uttrykke følelser, sier Watson.

Med rollen som «Hermine» i de svært populære Harry Potter-filmene gjennom tenårene, var Watson et hett navn i mediene. Forskjellen på hvordan hun og de mannlige skuespillerne ble behandlet var en av grunnene til at Watson ble feminist.