En uke før årets Tour de France kom det frem at Roman Kreuziger, en av Alberto Contadors viktigste hjelperyttere, måtte stå over rittet på grunn av unormale blodverdier målt i 2011 og 2012. 

Tsjekkeren, som tidligere har vunnet Amstel Gold Race og blitt nummer fem i Touren, ble ikke lenge etter midlertidig suspendert av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for det forbundspresident Brian Cooksen kalte «vilt unormale verdier». 

28-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld, og fikk 22. september servert den oppløftende beskjeden om at Den tsjekkiske olympiske komité hadde frikjent ham. Det gjorde de etter å ha trodd på forklaringen til Kreuziger og hans innleide eksperter om at de unormale verdiene ikke skyldtes doping, men snarere at rytteren var dehydrert da prøvene ble avgitt. I tillegg hevder advokatene til Tinkoff-Saxo-rytteren at prøvene ikke ble håndtert som stipulert i testforeskriftene. 

Forrige uke kom beskjeden om at både UCI og verdens antidopingorganisasjon (WADA) anker frifinnelsen til Idrettens voldgifstrett (CAS). 

Anken har nå blitt gjort tilgjengelig på CAS' nettsider, og der kommer det frem UCI og WADA håper å straffe Kreuziger uvanlig hardt.

Sammen ber de om at frifinnelsen blir erklært ugyldig, og at Kreuziger blir ilagt en utestengelse på mellom to til fire år. 

Videre krever de at Kreuziger mister alle sine resultater fra 2011 og frem til i dag - som blant annet vil bety at han mister en etappeseier fra Giro d'Italia i 2012, femteplassen sammenlagt fra året før, seieren i Amstel Gold Race og femteplassen fra Tour de France i 2013, og tredjeplassen fra Tirreno-Adriatico fra inneværende sesong. 

I tillegg krever de at Kreuziger betaler en bot på saftige 770 000 euro, nesten 6,5 millioner norske kroner, i tillegg til saksomkostninger.

Det har ikke blitt satt en dato for når en avgjørelse i saken kan ventes.

For nordmenn er Roman Kreuziger kanskje vel så kjent for romanseryktene med Therese Johaug som for bragdene på sykkelsetet. Se hva Kreuziger hadde å si om det norske skiesset i videoen under.