– Det å miste sine nærmeste til kreft er ubeskrivelig vondt

TV 2-profilen Thea Olsen, som selv mistet faren i kreft, bruker all sin tid på bartekampanjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sportens Thea Olsen (27) engasjerer seg for fjerde året på rad som «Movember»-ambassadør. Hun valgte å engasjere seg mer i kreftsaken da faren hennes, Knut Olsen, døde av kreft i januar 2011.

Én av åtte

I november lar mange menn barten gro for å skape oppmerksomheter rundt prostatakreft og menns helse. Forskningen kan støttes uavhengig av bartevekst.

– Movember betyr mye for meg. Det å miste sine nærmeste til kreft er ubeskrivelig vondt og prostatakreft er den vanligste kreftformen blant menn. Faktisk får hele én av åtte norske menn prostatakreft i løpet av livet. Det er alt for mange, sier Thea Olsen til TV 2.

– Harald har sjefsbarten i TV 2

Det har blitt stadig flere barter å se på senhøsten etter at prosjektet ble startet.

– Jeg ser flere barter hvert eneste år. Det er herlig å se! Folk bryr seg virkelig. I år håper jeg noen i TV 2 Sporten får større bart enn Harald Bredeli. Han har jo sjefsbarten i TV 2, sier Thea.

Bartemann

Sportsanker Thea Olsen giftet seg i sommer og mannen Kristoffer er også en mann for sin bart når det er Movember, ifølge hans kone.

– Selvfølgelig har mannen min bart i november. Og det er ikke jeg som presser han. Som han selv sier så handler det ikke om hvordan han ser ut den ene måneden, men at han støtter en viktig sak. Ikke alle menn liker å gå med bart, men dette er så viktig at man gir blaffen i utseende. Dét synes jeg er sexy, avslutter Olsen til TV 2.

På verdensbasis ble det i fjor samlet inn 763.387.420 kr. Pengene går direkte til relevante forskningsprosjekter.