Ustoppelige Oilers tok sin 11. strake seier

Men Storhamar holdt på å stoppe Stavanger-klubbens suverene seierskrekke.

Storhamar – Stavanger Oilers 2-3 etter sudden death:

Stavanger Oilers har vært helt overlegne i GET-ligaen de siste ukene og jaktet på sin ellevte strake seier før oppgjøret mot Storhamar.

Men takket være en iherdig innsats og strålende offensivt spill truet Storhamar lenge med å sette en effektiv stopper for Oilers fantastiske seiersrekke i Hamar OL-amfi.

Ledet lenge 2-1
Før tredje periode ledet nemlig Storhamar 2-1 takket være scoringer av Lars Erik Hesbråten og Luke Moffatt. Tommy Kristiansen utlignet til 1-1 i første periode.

I tredje periode slo imidlertid Oilers tilbake. Rudolfs Balcers, som serverte assist til Kristiansen 1-1-scoring, utlignet til 2-2 ti minutter før slutt.

Dermed måtte kampen avgjøres i sudden death. 1.46 minutter ut i spilleforlengelsen ble Dennis Sveum matchvinner med sin 3-2-scoring.

– Vi var heldige
Oilers-trener Petter Thoresen innrømmer at Stavanger-klubben var heldige som sikret seg sin 11. strake seier.

– Vi var heldige som fikk med oss tre poeng. For jeg synes at Storhamar var bedre enn oss. De så mer desperate ut, vant duellene og spilte med et større hjerte enn det vi orket. Men vi er selvsagt fornøyd med å få med oss to poeng, sa Oilers’ suksessjef til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Storhamar-trener Alexander Smirnov var enig.

– Vi jobbet veldig bra, men det er skuffende at det er personlige feil som gjør at Stavanger Oilers fikk score det tredje målet, mente han.

– Rutinen ble avgjørende
TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik tror Oilers rutine ble avgjørende.

– Oilers fikk med seg sin 11. strake seier. Men de så ikke bra ut etter to perioder, og fikk løftet seg i tredje periode. Storhamar skal ha ros for å ha spilt en god kamp, men Oilers viste seg som det sterkeste laget til slutt og tok seieren, poengterte han.

Oilers og Storhamar har for øvrig møtt hverandre én gang tidligere i serien denne sesongen. Det endte med total ydmykelse for Hamar-laget da Oilers vant hele 9-1 i DNB Arena 27. september.

I den andre kampen i GET-ligaen tirsdag kveld smadret Vålerenga bunnlaget og allerede fortapte Kongsvinger 7-1.