VMS BESTE: Manuel Neuer ble kåret til VMs beste keeper. Lionel Messi fikk Gullballen som et bevis på at han ifølge FIFA var VMs beste spiller. Nå innrømmer Sepp Blatter at Messi aldri burde vunnet prisen.AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
VMS BESTE: Manuel Neuer ble kåret til VMs beste keeper. Lionel Messi fikk Gullballen som et bevis på at han ifølge FIFA var VMs beste spiller. Nå innrømmer Sepp Blatter at Messi aldri burde vunnet prisen.AFP PHOTO / JUAN MABROMATA

Blatter innrømmer: – Feil å kåre Messi til VMs beste spiller

Sepp Blatter mener keeperen Manuel Neuer fortjente å bli kåret til Brasil-VMs beste spiller.

Like etter at Tyskland slo Argentina i sommerens VM-finale i Brasil, ble Lionel Messi kåret til turneringens beste spiller.

Kritikken lot ikke vente på seg, og til og med fotballegenden Diego Maradona mente det var feil av FIFA å gi den ettertraktede prisen til sin landsmann Messi.

– Neuer burde vunnet
Maradona mente FIFA bare løp sponsoren Adidas ærend da prisen gikk til Barcelonas ballmagiker.

Messi spiller i sko fra Adidas, som er tungt inne som sponsor for Det internasjonale fotballforbundet.

– Jeg hadde gitt Messi himmelriket om det var mulig. Men det er ikke rett at en spiller skal vinne en pris som ledd i en markedsføringsplan, sa en illsint Maradona etter at Messi hadde mottatt den gjeve utmerkelsen.

Nå innrømmer FIFAs mektige president Sepp Blatter at det var feil å gi Messi prisen.

– Jeg synes avgjørelsen om å gi Messi prisen var feil. Jeg var overrasket over den beskjeden jeg fikk av komitéen, sier Blatter, ifølge ESPN – og sikter til FIFAs tekniske overvåkningskomité, som stod bak avgjørelsen om å gi prisen til Barcelonas storstjerne.

– Vurderte kun spillere i finalen
Denne komitéen har som oppgave å overvåke trender og utvikling i fotballen.

Ifølge Blatter hadde de allerede før finalen utelukket spillere som James Rodriguez, Neymar og Arjen Robben.

– De sa til meg at de kun vurderte ti spillere som spilte i finalen mellom Tyskland og Argentina. Jeg personlig ville gitt prisen til Manuel Neuer, sier Blatter, som møtte pressen i forbindelse med et besøk i Russland for å være med på presentasjonen av den offisielle logoen for VM-sluttspillet i 2018.

Messi scoret fire mål for Argentina i VM, men noterte seg ikke for noen fulltreffere etter gruppespillet.

Manuel Neuer fikk prisen «FIFA Golden Glove» som et bevis for at han var VMs beste keeper etter Tysklands triumf mot Argentina i finalen.

DEBATT:
Var Messi VMs beste spiller? Ta debatten i kommentarfeltet under!