Nervene tar overhånd for Sandra Lyng før konserten

Glemmer teksten fem minutter før hun skal på scenen: – Alt som kunne gå galt gikk galt. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter flere år i Hollywood flyttet Sandra Lyng haugen (27) tilbake til Norge i fjor sommer for å gjøre comeback.

Nervepirrende

I forkant av sin første konsert på fem år merker hun at nervene tar  overhånd. I serien «Sandra usensurert» som går på TV 2 Bliss får seerne et tydelig innblikk i hvordan comeback-konserten fortonet seg som et lite mareritt for artisten.

– Det er veldig nervepirrende egentlig. Jeg har jo til sammen sikkert holdt tusen konserter, men nå blir det første på lenge, sier hun tydelig spent.

Ekstra nervepirrende er det fordi hun ønsker å gjøre et godt inntrykk for å kunne få flere jobber fremover. 

– Det er viktig å gjøre en god jobb på dette arrangementet, for folk som kommer hit er jo sånne som kan booke andre typer konserter. Så jeg må gjøre en bra jobb. Det er mange folk på en liten plass, men jeg kjenner alltid på den nervøsiteten, tilføyer hun.

Nervene tar over

Med nervene i helspenn merker hun at det er vanskelig å huske teksten – fem minutter før hun skal entre scenen. Løsningen blir å skrive opp bolker av teksten i hånda.

– Jeg pleide å være flink på skolen og pugge til prøver og sånn. Jeg er ganske flink på å pugge låttekster, men noen ganger tar nervene over og det roter seg helt oppi her, sier hun fortvilet.

Selv mener hun det er krise når en artist ikke husker teksten. 

– For det er liksom det publikum forventer at du kan. Du skal synge låter og kunne teksten på det du driver med.

Glemte øreproppen

Utfordringene slutter likevel ikke etter hun kommer på scenen. Når hun ikke hører sin egen stemme aner hun ugler i mosen. 

– Jeg går inn på scenen og så skjønner jeg at jeg ikke kan høre meg selv i det hele tatt. Før da jeg opptrådte kunne jeg høre meg selv ved to kasser der framme. Nå har jeg fått en ny greie som jeg skal putte i øret, det hadde jeg selvfølgelig glemt, sier hun etterpå. 

Tydelig skuffet over sin egen debut ser hun frem til å gå hjem og sove. 

– Alt som kunne gå galt, gikk galt. Jeg har jo aldri sunget med «in ear» før, så jeg sprang jo ut for å hente den. Akkurat nå skal jeg bare rett hjem og legge meg. Jeg klarer nesten ikke å snakke en gang, for det har vært så mye spenning. 

Hun sammenligner innsatsen på konserten med seg selv under tentamen for noen år tilbake. 

– Jeg er redd for å drite seg ut og få dårlig karakter. Jeg spør meg selv «hva er det jeg driver med? Nå er hun der vimsa på tur igjen.» 

Se «Sandra usensuert», på TV 2 Bliss, søndag kl. 20:30. 

Du kan også se «Sandra usensurert» på TV 2 Sumo (krever innlogging)