TILBAKE TIL NORGE: Vegard Stake Laengen fikk ikke fortsette i Bretagne-Seche Environnement. Nå er han tilbake i Team Joker.
TILBAKE TIL NORGE: Vegard Stake Laengen fikk ikke fortsette i Bretagne-Seche Environnement. Nå er han tilbake i Team Joker.

Stake Laengen klar for hardtsatsende Joker

Team Joker vil opp i samme divisjon som Edvald Boasson Hagens MTN-Qhubeka.

Vegard Stake Laengen (25) er klar for det norske kontinentallaget Team Joker. Laengen er dermed ferdig i det franske laget Bretagne-Seche Environnement.

– Vi får inn en mann som tidligere har bevist at han kan vinne store sykkelløp. Neste år kan han gjøre en kjempejobb for vår nye superspurter Daniel Hoelgaard. Vi vil være skarpere enn noen gang, sier lageier Birger Hungerholdt.

– Det blir veldig spennende. Laget har gode planer for neste år. Jeg følte at det var det riktige valget, sier Laengen til TV 2.

– Hva har Joker sagt om planene fremover?

– Det går på kjøp av utstyr, hvilke løp vi skal være med på og hvilke ryttere som er signert i det siste. Totalpakken ser veldig bra ut, sier Laengen.

Bedre opplegg enn mange prokontinental-lag
Laengen har en fortid i Joker. Han syklet der fra 2009 til 2011.

TIL JOKER: Vegard Stake Laengen ser frem til å sykle i Joker-drakten neste år.
TIL JOKER: Vegard Stake Laengen ser frem til å sykle i Joker-drakten neste år.

– Han syklet for oss for noen år siden, og det var fra oss han tok det store spranget ut i verden. I år har han syklet for Bretagne-Seche Environnement. Der var det usikkert om han ville få forlenget kontrakten, eller om han selv ønsket å forlenge kontrakten. Vi har hatt en tett dialog på det de siste månedene. Vegard føler at for hans fremtidige utvikling er det mer fornuftig å snakke med Team Joker enn å kjøre for det franske laget, sier Hungerholdt.

– Hva sier det om statusen til Team Joker?

– Det forteller at vi har et mer velorganisert opplegg enn Bretagne-Seche Environnement og de fleste andre prokontinental-lag. Det går på støtteapparat, planlegging og utstyr, sier Hungerholdt. 

Team Joker ruster kraftig opp før kommende sesong. Sindre Lunke, Bjørn Tore Hoem og Amund Grøndahl Jansen er alle hentet fra Team Sparebanken Sør. Fra før har Etixx-rytteren Daniel Hoelgaard signert for laget som ledes av Gino van Oudenhove.

Hoelgaard vant blant annet to etapper i det tsjekkiske etappeløpet Okolo Jiznich Cech i september.Tidligere i år har vant vunnet etapper i Tour de Bretagne og Ronde de l'Oise.

Kan komme opp på nivå med Boasson Hagens lag
Team Joker ønsker å få status som et prokontinental-lag i 2016. Det er den nest øverste divisjonen i sykkelsirkuset. Edvald Boasson Hagens MTN-Qhubeka og Sondre Holst Engers IAM befinner seg på det nivået akkurat nå.

– At vi styrker laget i år er et ledd i utviklingen mot å bli et prokontinental-lag. Det vi mangler er noen flere ryttere, men også en god del mer penger. Man må ha mellom 20 og 30 millioner for å være på et godt nivå, men jeg vet at våre danske venner i Team Cult lever for vesentlig mindre, sier Hungerholdt. 

Andre kjente profiler på Team Joker er Reidar Borgersen og Odd Christian Eiking. I fremtiden vil Hungerholdt spe på med flere utlendinger.

– Vi kommer primært til å satse på norske ryttere, men vi er nødt til å forsterke og supplere med utlendinger, sier Team Joker-eieren.