Stordalen om milliardkrangelen:
– Ringnes har tjent mer penger på meg enn jeg noensinne vil tjene på ham

Christian Ringnes krever 1,6 milliarder fra Petter Stordalen, men hotellkongen nekter for at han har lurt Ringnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den uautoriserte biografien om Stordalen kommer det frem at Christian Ringnes krever 1,6 milliarder kroner av hotellkongen. 

Bakgrunnen for konflikten mellom de to finanskjendisene er hotelldrift i Danmark. 

Stordalen inngikk i 2011 en 20 år lang leiekontrakt blant andre Ringnes. Da hotelldriften ikke gikk så bra ville Stordalen ut. Gjennom å tappe selskapet for verdier og deretter selge, kom han seg ut, mens Ringnes mener han satt igjen med svarteper og et tap på 1,6 milliarder. 

– Ringnes overdriver

– Det er jo som i alle andre forhold, uenigheten skyldes at Christian Ringnes og de selskapene han representerer ikke helt har forstått hva vi har gjort. Dette har vi forsøkt å forklare. Vi var nære ved å få til et forlik som dreide seg om et betydelig mindre beløp enn det som har vært diskutert, sier Petter Stordalen til TV 2. 

– Overdriver Ringnes summen?

– Ja,  hvis jeg sier at forliket dreide seg om et beløp på 50-60 mill og det her hevdes at beløpet skal være over 1,5 mrd... Det siste henger ikke på greip. 

Stordalen sier dette er slik business er – at man er uenige, og at denne biografien beskriver litt av fightene han har hatt opp gjennom årene. 

– Har du lurt Ringnes?

– Ha ha! Nei. Overhodet ikke. Christian Ringnes har tjent masse penger på meg, det står også i boka. Så hittil så er nok regnestykket sånn at Christian har tjent langt mer penger på meg enn jeg noensinne kommer til å tjene på ham.

Christian Ringnes har ikke besvart TV 2s henvendelser mandag.

– Fyren fascinerer meg

Forfatteren av den uautoriserte biografien er Gunnar Stavrum, redaktør i Nettavisen. Han sier han har fått snakke med mellom 50 og 100 personer i forbindelse med skriveprosessen, inkludert Christian Ringnes. 

– Jeg har fått snakke med samtlige jeg har bedt om intervju. Jeg har også fått tilgang til nærmere 10.000 dokumenter, blant annet styrepapirer.

Han sier han ønsker å skrive biografien fordi Stordalen som fenomen fascinerer ham.

– Jeg har skrevet om Stordalen siden jeg jobbet i Dagens Næringsliv på 1990-tallet. Fyren fascinerer meg. Han er vår tids forretningsmann, han driver ikke med olje eller shipping. Han driver i servicebransjen, der han selv er en del av merkevaren.