– Utrolig at jeg ikke har vært en av ni trenere etter Eggen

Sandnes Ulf mener Tom Nordlies flørt med RBK må stå for hans regning.

Tom Nordlie mener han er en av få norske trenere som kan løfte Rosenborg tilbake på toppen. Det la ikke Sandnes Ulf-treneren skjul på etter søndagens 1-3-tap på Lerkendal.

– Jeg synes det er ganske utrolig at Rosenborg har hatt ni trenere etter Eggen, og at jeg ikke har vært en av dem, sa Nordlie til TV 2.

– Mener du at du bør vurderes når RBK nå skal ansette en ny trener?

– Ja, svarte Nordlie kontant.

52-åringens flørt skjer samtidig som han har to særdeles viktige kamper igjen med Sandnes Ulf. Det er i tillegg en klubb som er svært lystne på trenerpersonlighetens tjenester også neste år.

– Jeg har ikke sett innslaget selv, men jeg har hørt noen rykter og blitt gjenfortalt litt av det, sier daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal.

– Hva tenker du om tidspunktet to runder før serien er over?

– Nei, det får stå for Toms regning. Han har kontrakt med oss ut 30. november og jeg er trygg på at han har alle sine tanker hos oss fram til da, sier Espedal.

Er ønsket med videre
Tom Nordlie skrev bare en korttidskontrakt med Sandnes Ulf tidligere i år, men har allerede gjort et så godt inntrykk at han er ønsket med videre av klubben - uavhengig av om det blir 1. divisjon eller Tippeliga neste år.

– Jeg vil vente til sesongslutt med en avgjørelse, sier Nordlie om sin egen framtid.

Han er klar på at Sandnes Ulf må være villig til å satse dersom det skal bli aktuelt å bli med videre. Nordlie er klar på at han må ha tro på prosjektet før han tar sats.

– Vi har sagt at vi gjerne vil se på mulighetene for å forlenge avtalen med Tom, og det har jeg et inntrykk av at er mulig. Han stiller absolutt ikke urealistiske krav. Samtalene har vært veldig preget av realisme, sier Espedal.

Nordlie ønsker selvsagt å fortsette i Tippeligaen, men er klar på at det heller ikke er et must. Det viktigste er framtidsutsiktene til klubben.

– Vi håper på det beste og så lenge det er mulig å stå i Tippeligaen, tror vi på det. Men litt flåsete sagt planlegger vi for det verste, men håper på det beste. Vi skal være veldig godt rustet for framtiden uavhengig av om det blir 1. divisjon eller Tippeligaen, sier Tom Rune Espedal.

Rosenborg ønsket ikke å kommentere om Tom Nordlie kunne være aktuell for trenerjobben i klubben søndag kveld. Slik TV 2 forstår det har Nordlies navn foreløpig ikke vært diskutert i særlig stor grad på Lerkendal denne høsten.