TØFFE TAK: Kapteinene Leon Barnett og Richard Keogh kjempet hardt da Millwall slo serieleder Derby på lørdag.
TØFFE TAK: Kapteinene Leon Barnett og Richard Keogh kjempet hardt da Millwall slo serieleder Derby på lørdag.

– Den mest uforutsigbare ligaen i Europa

Fem poeng skiller nummer en og nummer ni i Championship.

Det nest øverste nivået i England blir ofte betegnet som den mest uforutsigbare ligaen i Europa, og på lørdag fikk vi igjen se mange rare resultater i Championship. Målkalas, sparking av hovedtrener og topplag som gikk på smeller på hjemmebane.

Leeds Uniteds eksentriske eier Massimo Cellino sparket hovedtreneren for andre gang denne sesongen etter at Darko Milanic ikke klarte lede laget til seier på noen av sine seks kamper som Leeds-sjef. Dermed ble Milanic sendt på dør etter tapet hjemme mot Wolverhampton Wanderers på lørdag, etter knapt en måned i trenerstolen. Tidligere i sesongen fikk Dave Hockaday sparken etter bare fire ligkamper, og det vil ikke overraske dersom enda flere trenere får avsluttet arbeidsforholdet av Cellino denne sesongen.

Det er ikke alltid det lønner seg å sparke treneren heller, noe vi fikk se på St Andrews på lørdag. På mandag fikk Lee Clark sparken som Birmingham-sjef, like etter at han hadde møtt pressen vedrørende en kamp dagen etterpå. På lørdag tapte Birmingham City hele 8-0 hjemme mot AFC Bournemouth, noe som er deres største hjemmetap noensinne i sin 139 år lange historie. Jeg tviler på at midlertidig manager Malcolm Crosby kommer til å bli Birmingham-sjef på permanent basis.

East Midlands-rivalene Derby County og Nottingham Forest hadde hjemmekamper mot henholdsvis Wigan Athletic og Blackburn Rovers, men begge klarte gå poengløse av banen. Uwe Rösler og hans Latics hadde ikke vunnet noen av sine åtte siste kamper, men klemte til med 2-1 seier mot tabelltopp Derby County. Den seieren trengte Rösler for å slippe unna maset om sparking fra media og supportere. Nottingham Forest har nå syv kamper på rad uten seier etter at de gikk på sesongens første hjemmetap da Blackburn Rovers var på besøk. Verken Thomas Rogne eller Joshua King var med i troppene til Wigan og Blackburn.

Cardiff City fikk en opptur med seire i Russell Slades to første kamper som manager, men på lørdag tapte de borte mot Millwall. Mats Møller Dæhli var nok en gang ubenyttet reserve for waliserne, mens Magnus Wolff Eikrem ikke var med i troppen.

De to eneste nordmennene som var i aksjon i Championship på lørdag, var Jonathan Parr og Alexander Tettey. Førstnevnte fikk endelig spille i sin vante venstrebackposisjon ettersom Tyrone Mings var suspendert, men klarte ikke spille helt opp mot det nivået vi har sett han være på tidligere i høst da Ipswich spilte 2-2 hjemme mot Huddersfield Town. Alexander Tettey var blant banens bedre spillere da Norwich City tok ett poeng borte mot Sheffield Wednesday etter en målløs kamp.

Rundens spiller: Marc Pugh (AFC Bournemouth)
- Marc Pugh scoret bare fem mål hele forrige sesong, men på lørdag klemte han til med hat-trick borte mot Birmingham City. Det var mange meget gode spillere på Bournemouth på lørdag, men Pugh var den som stjal det meste av rampelyset, og er derfor også rundens spiller i Championship.

Rundens Cellino: Massimo Cellino (Leeds United)
- Massimo Cellino kunne valgt å fortsette med Neil Redfearn som hovedtrener etter at han sparket Dave Hockaday i august. Redfearn ledet laget til fantastiske ti poeng på sine fire kamper som vikarierende hovedtrener, men i stedet for valgte Cellino å ansette Sturm Graz-sjef Darko Milanic. Seks kamper senere har Leeds fortsatt ikke vunnet en kamp, og på lørdag valgte Cellino å sparke Milanic. Han burde nok bare latt Redfearn fortsette i sjefsstolen.

Rundens scoring: Neil Danns (Bolton Wanderers)
- Neil Danns var ikke svak foran mål forrige sesong, men denne sesongen har det lugget litt. På de tolv første kampene scoret han ikke et eneste mål, men når scoringen først kom på lørdag, var den av det pene slaget. Danns ladet kanonen fra utenfor sekstenmeteren, og ballen snek seg inn nede i siden. Det var ikke så mange flotte mål denne runden, og derfor var scoringen til Danns pen nok til å bli rundens scoring.

Rundens bom: Jamie Mackie (Reading)
- Hal Robson-Kanu gjorde et herlig forarbeid for Jamie Mackie, som bare skulle sette ballen i det åpne målet, men på en merkelig måte klarte han sende ballen nesten over stadion. Trøsten for Mackie får være at han ble kåret til banens beste etter kampslutt.

Rundens redning: David Forde (Millwall)
- David Forde skal ha en del av æren for at Millwall tok tre poeng mot Cardiff City på lørdag. Like før pause leverte han to mesterlige redninger da han først tok Craig Noones gode forsøk, før han klarte komme seg opp igjen og ta avslutningen til Adam Le Fondre også. Den prestasjonen gir Forde prisen for rundens redning.

Rundens takling: Johnny Russell
- Wigan-sjef Uwe Rösler var under press før kampen mot Derby County, men at han skulle bli lagt i bakken av en motspiller hadde han nok ikke regnet med. Johnny Russell kom inn i stor fart, klarte ikke stoppe, og la Rösler kontant i bakken. Utvilsomt rundens takling.

Rundens feiring: Rudy Gestede (Blackburn Rovers)
- Etter å ha sendt Blackburn Rovers i ledelsen mot Nottingham Forest på City Ground, dro den høyreiste spissen frem noen dansesteg som sannsynligvis ikke hadde imponert noe spesielt på nattklubber rundt om i England. Underholdene var det likevel, og derfor stikker Gestede av med prisen for rundens feiring.

Rundens nordmann: Alexander Tettey (Norwich City)
- Bare én konkurrent for Alexander Tettey denne runden, og da Jonathan Parr ikke imponerte stort, var det enkelt å gi rundens pris til Tettey. Han leverte en stødig jobb sentralt på midtbanen til Norwich City da de spilte uavgjort borte mot Sheffield Wednesday.

Rundens drakt: Charlton Athletic
- Er det en drink? Er det en juice? Man kan diskutere i timevis, og sannsynligvis aldri bli enig om hva Charltons hjemmedrakt er inspirert av. Pent er det i hvert fall ikke, men Charlton valgte likevel å bruke sine oransje og gule bortedrakter mot Fulham. Veldig spesielt med tanke på at The Addicks røde drakter ikke akkurat krasjer med Fulhams hvite drakter.