Denne fotgjengerovergangen på Vannverksveien er fire-fem striper for kort til å nå over hele veien. Noe som har forvirret mange av de yngre fotgjengerne som krysser gata. Foto: Jarl M. Andersen, Sarpsborg Arbeiderblad
Denne fotgjengerovergangen på Vannverksveien er fire-fem striper for kort til å nå over hele veien. Noe som har forvirret mange av de yngre fotgjengerne som krysser gata. Foto: Jarl M. Andersen, Sarpsborg Arbeiderblad

Ser du hva som er galt her?

Fersk veimerking skaper forvirring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Vannverksveien i krysset mot Bråtebakken i Sarpsborg ligger det en fotgjengerovergang som lokalavisen har fått noen meldinger om den siste tiden.

Fotgjengerfeltet, som er nymalt, er lagt rett inn i et kryss, noe som skaper forvirring blant de yngste fotgjengerne som har lært å krysse veien på «sebrastripene», skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Noe rart

Statens vegvesen er ansvarlig for vedlikeholdet av fylkesveien, og byggeleder Ernst Østgård kan helt klart forstå at noen undrer seg.

– Den ser jo unektelig litt merkelig ut. Det er ikke slik vi bruker å legge fotgjengerovergangene, sier han da SA tar kontakt med ham.

– Fotgjengerovergangen burde vært lagt på skrå, slik at den traff fortauet på andre siden, legger han til.

Dette er imidlertid ikke noe som har skjedd de siste par dagene. Fotgjengerovergangen har sett slik ut over lengre tid.

– Jeg ser her på bilder fra 2013. Da er det også slik. Det er jo derfor ekstra rart at ingen har lagt merke til dette tidligere.

Årsaken

Byggelederen tror at årsaken er at entreprenøren som utfører arbeidet for veivesenet kun har gjort det slik det så ut fra før.

– De har nok sett at det var slik den så ut, og bare lagt rett oppå der igjen, forklarer han.

Østgård tenker at noen kanskje burde ha reagert.

– Det er jo ikke bare det at den ikke går over hele veien og over til fortauet. Den går jo også nesten rett inn i krysset. De burde kanskje tatt en telefon til oss før de la på denne, sier han.

Han lover nå at de kommer til å se på saken og få rettet opp i det merkelige feltet.

– Vi kommer til å reise ut for å se nærmere på dette. Tettheten av fotgjengerfelt er også stor der, så det kan hende vi må endre på mer enn bare dette, avslutter han.

Les flere bilsaker i SAs motormagasin her

Les også: Klaget på skiltfeil - slapp bot

Laster inn forumet...