KONGEN AV QUEEN: Queens Freddie Mercury på scenen i 1985, seks år før han døde .  Foto: Scanpix
KONGEN AV QUEEN: Queens Freddie Mercury på scenen i 1985, seks år før han døde .  Foto: Scanpix

Kan denne sangen fungere bedre enn Paracet?

Queens «Bohemian Rhapsody» gikk til topps i BBC Radios kåring av hvilke sanger lytterne mener helbreder. 

Kanskje er det ikke Paracet eller Ibux du trenger når du er syk. Kanskje en sang kan hjelpe?

KVINNENES FAVORITT: Abbas «Dancing Queen» kan kanskje kurere gruff.
KVINNENES FAVORITT: Abbas «Dancing Queen» kan kanskje kurere gruff.

I en undersøkelse foretatt av ComRes for BBC Radio, kommer det frem at 90 prosent av de 1000 spurte mener at musikk kan fungere like bra som smertestillende, eller som oppmuntring.

Den mest populære sangen i undersøkelsen var Queens «Bohemian Rhapsody».

Mer enn én tredjedel av de spurte mennene valgte seg denne sangen som den ultimate oppmuntringssangen. Én fjerdedel av kvinnene gjorde det samme.

Sangen ble skrevet av Queens vokalist Freddy Mercury til plata «A Night at the Opera». Sangens tre seksjoner har ikke noe refreng, men har både a cappella- og heavy metal-arrangementer. Sangen ble en monsterhit, og det er den fortsatt. 

Kvinnenes store favoritt i BBC-undersøkelsen er Abbas «Dancing Queen». Mens 28 prosent av kvinnene svarte at sangen får dem til å føle seg bedre, svarte 16 prosent av mennene det samme.

Eldre vil ha klassisk

Hos den eldre garde er det klassisk musikk som gjelder. 39 prosent av de over 65 svarte at de mener at klassikere får dem til å føle seg bedre.

Hos den yngre garde, er det Pharrell WIlliams «Happy» som er favoritten.  

Mer enn to tredjedeler av de spurte svarte at de lytter til musikk når de føler seg uvel. Hele 81 prosent svarte at de føler seg bedre når de lytter til musikk.

Undersøkelsen kommer i kjølvannet av BBCs årlige «Faith in the World Week», hvor årets tema er hvordan musikk kan helbrede.