Bodø/Glimt-Brann 2-1

Bergen/Aspmyra (TV 2): Brann-krisen ser ikke ut til å ta slutt. Søndag ble det tap for et Bodø/Glimt som sikret fornyet Tippeliga-kontrakt med 2-1-seier over bergenserne.

Nå venter to skjebnekamper for Brann i jakten på å den viktige kvalikplassen i Tippeligaen.

Lagenes resterende kamper i Tippeligaen

Bodø/Glimt:
2. november: Lillestrøm (b)
9. november: Viking (h)

Brann: 
2. november: Sogndal (h)
9. november: Haugesund (b)

– Det er ganske sykt, men det er fortsatt mulig. Vi har det fremdeles i våre egne hender. Vi må opp på hesten og krige, sier Fredrik Haugen til TV 2.

«Ibba» senket Brann
Med to serierunder igjen ligger rødtrøyene nest sist i Tippeligaen med ett poeng opp til Sogndal på kvalikplassen. De to lagene fra Vestlandet møtes til en kamp med enorm viktighet på Brann Stadion neste serierunde.

– Vi er skuffet. Vi skal ta Sogndal som neste mulighet. Det blir veldig mye verdi i den, sier Rikard Norling etter nederlaget i Bodø.

I likhet med en rekke av Branns kamper denne høsten, var det lite som fungerte. For Glimt gikk det langt bedre. To scoringer av Abdurahim Laajab før pause var nok for de gule. Daniel Mojsovs redusering i den andre omgangen ble nemlig beholdningen for Brann. 

– Så lenge vi har muligheten til å klare det, skal vi jobbe knallhardt. Selv om det smerter å høre for mange, så gjorde vi en bra kamp i dag. Frem til deres første mål hadde vi et fint grep om kampen, sier Norling.

Til tross for en gigantisk mulighet for Kristoffer Barmen kvarteret før full tid, holdt Glimt unna og vant 2-1 - deres første seier siden 30. august.

– Det er helt fantastisk. Dette har vi kjempet for lenge. Helt fantastisk, sa en strålende fornøyd Abdurahim Laajab til TV 2 etter at plassen i Tippeligaen var sikret.

Et stort gjesp
Den første halvtimen på Aspmyra ga ikke mye underholdning for de fremmøtte i Bodø. Ingen av lagene virket å ville ta noen som helst risiko offensivt - det gjorde dermed sitt til at sjansene uteble. 

Men da kampen nærmet seg 30 minutter gammel, kom underholdningen sigende. Birkir Sævarsson skaffet Brann frispark i god posisjon på hjørnet av Glimts sekstenmeter etter en flott kontring. Marcus Pedersen prøvde seg med en frekkis langs bakken på utsiden av muren, men frisparket smalt i stolpen til Pavel Londak.

«Ibba» i storslag
Så ventet ti meget gledelige minutter for de i gult.

Hele stadion ropte på straffespark da Badou gikk i bakken, men dommer Svein-Erik Edvartsen var ikke interessert i å etterkomme hjemmefansens krav. Skuffelse og frustrasjon ble imidlertid snudd til jubel ganske raskt.

Få sekunder etter straffesituasjonen dro Abdurahim Laajab seg innover i banen og fyrte løs fra drøyt 20 meter. Daniel Mojsovs blokkering sendte ballen i en bue over en utspilt Piotr Leciejewski til 1-0-ledelse for Glimt.

Like før pause gikk vondt til verre for Brann. Badou var igjen på farten og skaffet vertene straffespark da han vippet ballen opp i hånden til Amin Askar. Fra straffemerket var «Ibba» selvsikker og iskald da han doblet til 2-0 med sitt tolvte mål i Tippeligaen denne sesongen.

– Det er litt flatterende at Glimt leder 2-0. Det har vært jevnt, men kvalitetsmessig noe av det dårligste jeg har sett i Tippeligaen i år. Første halvdel var et gedigent gjesp. Det er blitt litt bedre, men kvaliteten er ikke god, sa TV 2s ekspertkommentator Egil «Drillo» Olsen.

Mojsov fikk revansj
Glimt tok styringen etter hvilen, og Brann ble liggende bakpå og ventet på kontringer. Ved noen få anledninger fikk rødtrøyene gode overgangsmuligheter, men de ble ikke alltid tatt like godt vare på.

Men da timen var passert fikk endelig Brann uttelling. Glimt klarte ikke å rydde opp inne i egen sekstenmeter etter en corner. Ballen falt ned til Mojsov, som fikk gjort opp for den uheldige involveringen på Glimts 1-0-scoringen. Midtstopperen strakk ut høyrefoten og sendte ballen ned i hjørnet av målet til redusering for Brann.

Enorm Barmen-bom
Kampen svinget mer og mer utover i omgangen. Brann fikk ny energi av scoringen og innbytter Erik Huseklepp gjorde sakene sine godt på høyrekanten. Kvarteret gjenstod da Huseklepp satte fart nedover siden og etter litt finter fikk lagt ballen perfekt på bakerste stolpe. Der kom Kristoffer Barmen i et vanvittig tempo, klar til å sette inn utligningen, men slik gikk det ikke. 

21-åringen fikk avsluttet, forsøket gikk riktig nok over tverrliggeren til Barmens store skuffelse. Bedre sjanser fikk ikke Brann til å gjøre noe med klubbens tøffe situasjon.

Glimt vant dermed 2-1.

Slik startet lagene:
Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak - Ruben Imingen, Vieux Sané, Brede Mathias Moe, Thomas Jacobsen - Daniel Berntsen, Dominic Chatto, Papa «Badou» Ndiaye - Moustapha Ndiaye, Abdurahim Laajab, Trond Olsen
Brann (5-3-2): Piotr Leciejewski - Birkir Sævarsson, Jonas Grønner, Erlend Hanstveit, Daniel Mojsov, Amin Askar - Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Stéphane Badji - Marcus Pedersen, Azar Karadas