Kaptein van Persie reddet Manchester United på overtid

– En scoring som betyr uendelig mye for van Gaals prosjekt og spenningen i Premier League, sier Øyvind Alsaker.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Chelsea 1-1
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Chelseas ubeseirede rekke på toppen av Premier League-tabellen ble forlenget, men borte mot Manchester United måtte de til slutt nøye seg med ett poeng.

For selv om det lenge så ut til at Didier Drogba skulle bli matchvinner og den store helten i sin første ligakamp for sesongen, dukket Robin van Persie opp og ødela den blå festen.

Over tre minutter på overtid utlignet Manchester Uniteds-kaptein og sørget dermed for ett poeng til hvert lag på Old Trafford.

– Det er en scoring som betyr uendelig mye for van Gaals prosjekt og spenningen i Premier League, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Det var et rettferdig resultat, men vi kunne vunnet i dag. Det er blandede følelser. Jeg hadde to sjanser tidlig i kampen. Heldigvis falt den siste i beina på meg. Men ser du på tabellen så burde vi vunnet i dag. Vi ønsket å vinne, sa van Persie etter kampslutt.

Chelsea-sjef José Mourinho var heller ikke fornøyd med resultatet, men skrøt av sine spillere.

– Jeg er lykkelig. Det er et vanskelig sted å spille. Jeg mener Chelsea var fantastisk. Resultatet er ikke det vi kom for. Vi kom for å vinne, men med alle omstendighetene rundt, så er forestillingen fantastisk. Resultatet er akseptabelt, sa portugiseren etter kampslutt.

På spørsmål fra TV 2s kommentator om han var fornøyd med dommeren svarte portugiseren med tydelige ord.

– Jeg vil ikke snakke om det. Jeg vil ikke snakke om det. Jeg er den type manager som ikke kan snakke om det. Noen kan det, noen kan ikke, og jeg er en av de som ikke kan gjøre det. Jeg foretrekker ikke å gjøre det, sa Chelsea-sjefen.

Hans gamle sjef fra Barcelona-tiden var ikke like fornøyd med kun ett poeng, til tross for at det ble sikret på overtid.

– Det er det samme igjen. Vi skapte mye sjanser, men vi avsluttet dem ikke. Vi kunne vunnet mot Chelsea. Jeg sier det hver kamp, men det er et godt tegn, for Chelsea er på toppnivå. Men vi var minst like. Vi viser igjen at vi har troen helt til slutt. Men vi vinner ikke. Det er vår feil og ikke motstanderens feil. Når du kan gjøre det mot det beste laget i ligaen er det et bra tegn, sa Louis van Gaal.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Van Persie fikk også spørsmål om hvorvidt det ble enklere for ham og lagkameratene i situasjonen som ledet til seiersmålet, ettersom Branislav Ivanovic var blitt utvist like før.

– Skulle Ivanovic markert Fellaini? Da ble det bedre for oss da, sa han.

Nederlenderen fikk også spørsmål om det er mulig for hans lag å ta igjen ligaleder Chelsea, som etter ett poeng til hvert lag ligger ti poeng foran dem på tabellen.

– Selvsagt kan vi nå igjen Chelsea. Det er lenge igjen. Vi har kun spilt ni kamper, så selvsagt kan vi det, sa han.

I TV 2s studio mente man at Robin van Persies scoring kan være begynnelsen på en lang rekke med scoringer fra Manchester United-spissen.

– Det er bare en fase. Han har det i seg. Men nå er han i en situasjon der han ikke er et selvsagt valg. Han må levere for å få lov til å spille for Manchester United, men jeg tror han er komfortabel med det. Han kommer til å score mye mål, sa Erik Thorstvedt.

Slik var kampen: Gode muligheter tidlig for vertene tidlig
Manchester United-Chelsea er ett av Premier Leagues gigantoppgjør og søndagens oppgjør var intet unntak.

Forut for kampstart var vertene hele ti poeng bak Chelsea på tabellen, men de røde djevlene gikk kompromissløst til verks og produserte flere store muligheter før hvilen.

Både Ángel Di María og Robin van Persie var nære, men førstnevnte skjøt langt over, mens spydspissen med nummer 20 på ryggen måtte se Chelsea-målvakt Thibaut Courtois komme vinnende ut av duellen da han kom alene halvveis i omgangen.

Chelsea snytt for straffespark?
Duellene var intense i begge bokser, og gjestene følte seg også snytt for straffespark for holding i boksen på en dødball rundt ti minutter før pause.

– Det er to situasjoner. Både den der Rojo holder armen rundt halsen på John Terry og situasjonen lengre bak i feltet med Rafael og Smalling. Du kan ikke bryte folk ned med armen rundt halsen deres, men de slipper unna med det, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Chelsea var også nære enda nærmere hvilen da Didier Drogba – som startet i Diego Costas skadefravær – fikk muligheten snaut fem minutter før pause. Hans bevegelser i boksen var gode, men skuddet ble utmerket avverget av David De Gea. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Chelsea-legenden Drogba stanget inn 1-0
Kun sju minutter ut i 2. omgang måtte De Gea i aksjon på ny. Eden Hazard driblet det som var av røde forsvarere og kom alene med målvakten, men sisteskansen viste seg fra sin beste side da han kastet seg til høyre og avverget det harde skuddet. 

Allerede på det påfølgende hjørnesparket måtte dog De Gea kapitulere. Cesc Fàbregas' innoverskrudde variant traff hodet til Didier Drogba, som stanget ballen mot det nærmeste hjørnet. Robin van Persie som stod på stolpen klarte ikke å avverge og dermed gikk ballen i mål til ledelse for bortelaget.

Det var den 36-årige veteranens 101. Premier League-mål totalt for Chelsea og hans første siden comebacket i sommer. Ivorianerens forrige ligascoring for London-klubben kom i mars 2012.

Halvveis i omgangen var det svært nære ved at Branislav Ivanovic doblet ledelsen, men serberens skudd snek seg utenfor De Geas lengste stolpe.

Det var allikevel Louis van Gaals hjemmelag som hadde ballen mest, og de blå ble presset godt tilbake. 12 minutter før slutt måtte Courtois i aksjon da han avverget Robin van Persies skudd med beina, før Adnan Januzaj skjøt utenfor like etterpå.

Van Persie-utligning tre minutter på overtid
De røde stanget og stanget, men John Terry og hans lagkamerater forsvarte seg godt - helt til over tre minutter på overtid. På overtid fikk så Branislav Ivanovic sitt andre gule kort for ettermiddagen, da hjemmelaget fikk frispark i farlig posisjon.

Ángel Di Marias frispark var hardt og godt, Marouane Fellaini headet, men Thibaut Courtois reddet. På returen var dog Robin van Persie klinisk og dunket 1-1 i nettet. Scenene som utspilte seg var utrolige, og dermed ble det ett poeng til hvert lag.

– Det er små detaljer som avgjør, og det at Ivanovic ikke er til stede i den situasjonen kan være nok til at de får den ene scoringen der. Det ser litt ut til at det er et uhell, som kan være gult kort, men det ser litt tynt ut, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Lagoppstillinger

Manchester United: David De Gea - Rafael, Chris Smalling, Marcos Rojo, Luke Shaw - Daley Blind - Ángel Di María, Marouane Fellaini, Juan Mata (James Wilson, 67.), Adnan Januzaj - Robin van Persie

Chelsea: Thibaut Courtois - Branislav Ivanovic, John Terry, Gary Cahill, Felipe Luis - Cesc Fàbregas, Nemanja Matic - Willian (Kurt Zouma, 90.), Oscar (John Obi Mikel, 67.), Eden Hazard (André Schürrle, 90.) - Didier Drogba

Vis flere