Newcastle-innbytter scoret etter sju (!) sekunder i 2. omgang

Historisk rask scoring da gjestene tok alle tre poengene etter snuoperasjon i Nord-London.

Tottenham-Newcastle 1-2
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Oppgjøret mellom Tottenham og Newcastle søndag vil for alltid bli husket for den utrolige starten på 2. omgang.

Sammy Ameobi kom innpå som innbytter i pausen, og under sju sekunder ut i omgangen scoret han utligningsmålet. Aldri har en innbytter scoret raskere i Premier League-historien og aldri har en 2. omgang-scoring kommet raskere.

Scoringen var også starten på en snuoperasjon fra gjestene, som ble fullbyrdet under kvareret senere da Ayoze Pérez scoret sitt første for klubben. Det var også nok til å bli matchvinner.

– Vi skal gi ros til byttene til Alan Pardew og at de kom seg tilbake i kampen, sa Petter Myhre i TV 2s studio etter kampslutt.

Har du Newcastle-spillerne på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hedret Bill Nicholson før kampstart
Denne søndagen markerte Tottenham at det denne uken er ti år siden klubbens tidligere spiller, trener og klubbpresident Bill Nicholson gikk bort. Klubblegenden er kjent for å være mannen som på mange måter definerte «The Tottenham way», der det handler om offensiv og attraktiv fotball, og han er også mannen bak følgende legendariske sitat:

«It is better to fail aiming high than to succeed aiming low. And we of Spurs have set our sights very high, so high in fact that even failure will have in it an echo of glory.»

Masons trylletouch serverte Adebayor-scoring
Dagens Tottenham-lag hadde nok bestemt seg for å vise sin respekt, og i 1. omgang så det også ut til at det skulle gå veien. Allerede før 20 minutter var spilt på White Hart Lane tok de liljehvite ledelsen. Både Nacer Chadlis og Christian Eriksens opprinnelige forsøk ble blokkert, men nedfallsfrukten havnet etter hvert hos Ryan Mason.

Midtbanespilleren som har gått gradene i klubben leverte et lekkert innlegg, som Emmanuel Adebayor stanget i nettet. Det var togoleserens andre ligamål for sesongen.

– Det er vakkert av Mason. Han chipper den på bakerste stolpe og Adebayor header tilbake dit hvor innlegget kommer fra. Oversikten og den touchen er strålende, sa Premier League-ekspert Petter Myhre i studio i pausen.

Resten av omgangen kontrollerte også hjemmelaget, men uten å få ytterligere uttelling i målprotokollen. Nacer Chadli hadde en stor sjanse på dødball, som ble satt over, men ellers var vertene litt for unøyaktige i overgangsspillet og noe for omstendelige i det oppbyggende spillet. 

Pauseinnbytter utlignet sju sekunder (!) ut i omgangen
Det kunne de angre på allerede under sju sekunder ut i 2. omgang. Innbytter Sammy Ameobi snek seg på baksiden av Eric Dier, mottok en langpasning fra Jack Colback på perfekt vis og dunket 1-1 i nettet med sitt andre touch i kampen.

– Vi har ikke satt oss. Det er ingen som har satt seg. Her snakket vi ett av tidenes innhopp. I serien sjokkåpninger på fotballandreomganger så presenterer vi dette avsparket fra Newcastle. Du store all verden for en start på omgangen, sa TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Scoringen var også rekord i Premier League, ettersom den kom under sju sekunder etter at Ameobi kom på banen. Den foregående rekorden tilhørte Matt Phillips, som scoret sju sekunder etter at han kom innpå for Blackpool mot Blackburn i september 2010.

Det er også den raskeste Premier League-scoringen i en 2. omgang noensinne. Den foregående rekorden i den kategorien tilhørte Sergio Agüero, som scoret elleve sekunder ut i 2. omgang for Manchester City mot Fulham i september 2011.

Nytt Newcastle-sjokk før timen var spilt
Tottenham var rystet og det så ut til at den strålende 1. omgangen var glemt. Og allerede før en time var spilt skulle en annen pauseinnbytter – Rémy Cabella – markere seg.

Franskmannen slo et nydelig innlegg, som Ayoze Pérez stanget i nettet. Det var spanjolens første scoring i Newcastle-trøyen i det som også var hans første start for nordøst-klubben.

– Hva skjedde? Hvem så dette komme? sa TV 2-kommentator Heggelund.

Newcastle hadde snudd kampen og hjemmelaget kom seg aldri etter den rystende starten på 2. omgang. De trodde riktignok at de hadde utlignet da et hjørnespark fra Christian Eriksen gikk via en borteforsvarer og i nettet, men «scoringen» ble aldri stående ettersom ballen hadde vært bak dødlinjen.

I sluttminuttene var innbytterne Harry Kane og Roberto Soldado begge nære, men Alan Pardews bortelag klamret seg til de tre poengene, tok sin andre strake seier i Premier League og klatret over streken til en foreløpig 14. plass. Nå er de bare poenget bak Maurico Pochettinos hjemmelag som er nummer elleve.

Lagoppstillinger

Tottenham: Hugo Lloris - Eric Dier, Younes Kaboul, Jan Vertonghen, Danny Rose - Étienne Capoue (Harry Kane, 67.), Ryan Mason - Erik Lamela (Aaron Lennon, 78.), Christian Eriksen, Nacer Chadli - Emmanuel Adebayor (Roberto Soldado, 83.)

Newcastle: Tim Krul - Daryl Janmaat, Steven Taylor, Fabricio Coloccini, Paul Dummett - Moussa Sissoko, Vurnon Anita (Remy Cabella, 46.), Jack Colback - Gabriel Obertan (Sammy Ameobi, 46.), Ayoze Pérez (Massadio Haïdara, 80.), Yoan Gouffran