Henrik Kristoffersen har signert for Red Bull

Men stortalentet vet ikke hvor mye han tjener på det eller hvor lang kontrakten er.

SÖLDEN/OSLO: Henrik Kristoffersen gjør som Petter Northug og Aksel Lund Svindal.

Lørdag kunne han nemlig fortelle TV 2 at han har signert for energidrikkselskapet Red Bull.

– Betyr mye for imaget
Etter første omgang av storslalåmrennet i Sölden, hvor 20-åringen gjorde en feil tidlig og fikk rennet spolert, gikk Kristoffersen rundt med en Red Bull-flaske i hånden.

På spørsmål fra TV 2 bekreftet han avtalen.

– Jeg har signert for de. Det er en produktplasseringsavtale. Det kan jeg si.

– Hvor lenge og hvor mye har du signert for?

– Det må du spørre pappa om. Det er han som har alle detaljene. Jeg bare står her og drikker jeg, forteller han.

– Hva betyr denne avtalen for deg?

– Det betyr mye. Det betyr mye for imaget og hva de kan hjelpe med. Det er ikke noen tvil om at de er et av verdens største selskaper som kan gjøre ting lettere for meg på mange områder.

– Vil du anbefale energidrikken Red Bull til unge alpinister?

– Det er ikke noe jeg ikke vil anbefale i alle fall. Jeg har drukket Red Bull selv, jeg, selv om jeg ikke hadde avtale. Jeg synes absolutt det er en bra drikk. Det smaker godt.

– Det er de aller, aller største stjernene som blir plukket ut
Lars Kristoffersen tar seg av avtalene til sønnen, men ønsker ikke å gå inn i detaljene i avtalen med Red Bull overfor TV 2.

- Red Bull er en av de største aktørene innen idretssponsing og er derfor et selskap vi selvfølgelig ønsker å knytte oss til. Avtalen vil gjøre hverdagen enklere for Henrik. Red Bull har store ressurser. Få selskaper er bedre på merkevarebygging enn hva Red Bull er, sier pappa Kristoffersen.

I følge TV 2s alpintekspert Lars Elton Myhre er Red Bull en sponsor som ikke bare støtter med penger - de har også et team som tilbyr støtte på en rekke felt innen idrett.

De er en sponsor som involverer seg direkte i utviklingen til løperne, og bidrar med alt fra kunnskap om sportsvitenskap til logistikk. De har erfaring med å gjøre verdens beste utøvere enda bedre, forklarer Elton Myhre.

- Det er de aller, aller største stjernene som blir plukket ut. Tidligere har utøvere som Aksel Lund Svindal, Lindsey Vonn og Marel Hirscher signert for selskapet, forteller ex-alpinisten.

Derfor har han ikke sponsoren på hjelmen
Robert Trenkwalder, sjef for internasjonale utøveravtaler i Red Bull, kan fortelle at Kristoffersen er en utøver som «passer perfekt» for selskapet - og avslører samtidig at de har hatt et øye med 20-åringen fra Løvenstad lenge.

- Jeg har fulgt med på Henrik de tre-fire siste årene. Han har imponert meg mye med sin personlighet og sine helt spesielle skiferdigheter. Han har store mål foran seg, og det passer perfekt for Red Bull, forteller han til TV 2.

– Hva kan du si om avtalen. Hvor lang er den og hva innebærer den?

– Avtalen er mellom Henrik og firmaet Red Bull. Vi må se hvordan det går. Det må passe med det norske laget, for trenerne og så videre. Så må vi se hvordan vi kan hjelpe ham i fremtiden.

– Aksel Lund Svindal har hjelm med logo. Hvorfor har ikke Henrik det?

– Det norske skiforbundet har en ny generalsponsor. Vi må se om det passer med den avtalen, forteller Trenkwalder, og legger til at de har «svært god erfaring» med Lund Svindal i Norge:

– Aksel er absolutt en helt. Vi er svært spente på fremtiden, så får vi se hva som skjer med Henrik.

– Dumt å gjøre sånn feil
Kristoffersen er regnet som en av alpinsportens aller største talenter. Under OL i Sotsji ble han tidenes yngste mannlige alpinist på pallen.

Under verdenscupåpningen i Sölden søndag kunne det imidlertid ha gått betydelig bedre. Unggutten startet bra og var i tetsjiktet etter første mellomtid, men gjorde en stor feil bare sekunder senere. 

Han nektet likevel å gi seg og fullførte omgangen, men kom ikke med til andreomgang. 

- Jeg kjører bra på ski, men gjør en smått stor feil. Jeg kjører på innerski, og er egentlig ute. Jeg kjører bra på ski, men det er bare så dumt å gjøre sånne feil.