PÅ ISEN: Mats Zuccarello Aasen var på isen mot Montreal Canadiens natt til søndag norsk tid. Her er Zucca avbildet under Stanley Cup-finalen i juni. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP.
PÅ ISEN: Mats Zuccarello Aasen var på isen mot Montreal Canadiens natt til søndag norsk tid. Her er Zucca avbildet under Stanley Cup-finalen i juni. Foto: Paul Bereswill/Getty Images/AFP.

Revansjerte Stanley Cup-tapet mot Zucca og Rangers 

Rangers fikk tøff motstand i bortekampen mot Montreal Canadiens som kun har tapt én kamp denne sesongen og var sultne på revansje etter Stanley Cup-tapet forrige sesong.  

Montreal Canadiens - New York Rangers 3-1 (Bell Centre i Montréal)

I fjorårets sesong sikret New York Rangers seg Eastern Conference-troféet etter et høydramatisk sluttspill mot Montreal Canadiens. Mats Zuccarello Aasen ble dermed historisk som den første spillende nordmann i en Stanley Cup-finale.

Men Zucca sliter med å finne nettmaskene denne sesongen, og gikk poengløs av isen nok en gang i Montréal natt til søndag.

– Det er vanskeligere å sove om natten. Jeg skal ikke lyve om det, sier Zucca etter kampen ifølge New York Daily News-journalist Pat Leonard.    

Zucca med kjempesjanse

Natt til søndag norsk tid møttes lagene igjen i den første av tre matcher i seriespillet denne sesongen og Montreal fikk søt revansj mot laget som knuste Stanley Cup-finaledrømmen i forrige sesong.

Rangers hadde presset på seg etter en middels start på sesongen, men maktet ikke å stå imot et Montreal som fortsatt bare har ett tap på åtte kamper. Etter 12 minutter var Rangers i powerplay, men det var Montreal som snappet pucken i forsvar og kom to mann mot Rangers-målvakt Henrik Lundqvist. 1-0. 

Fem minutter senere, var en annen svenske i fokus. Denne gang Rangers Carl Hagelin som utlignet med bare et par minutter igjen av første periode. 

Zuccarello har fortsatt ikke scoret denne sesongen og gikk poengløs av isen igjen etter over 18 minutter på isen i nattens kamp. Nordmannen hadde en kjempesjanse med ett minutt igjen av første periode, da Rangers rullet opp på håndball-vis. Zucca fikk pucken på kloss hold, men Montreal-keeper Carey Price stengte målet. 

Det skulle gå ti minutter ut i midtperioden, uten de helt store sjansene til noen av lagene, før Montreal igjen var i føringen. Denne gangen danske Lars Eller som etter mye kjemping foran Rangers-målet satte pucken mellom beina på Lundqvist. 

I tredje periode var det Rangers som presset på, men Montreal kom til farlige sjanser. Det utnyttet Max Pacioretty til det fulle. Mannen som lekent assisterte 1-0-målet, fikk to sjanser på mål og satte punktum for kampen med 3-1.