HAR FÅTT EN NY START: Artist Marit Larsen (31) føler hun endelig har utgitt et album hun kan stå inne for. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
HAR FÅTT EN NY START: Artist Marit Larsen (31) føler hun endelig har utgitt et album hun kan stå inne for. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Marit Larsen: – Jeg er ferdig med å være søt

Marit Larsen (31) mener hun har fått en ny start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Larsen (31) blir ikke sliten. Hun tar imot nok en plate, kanskje er det nummer 50, eller kanskje er det nummer 100. Sirlig signerer hun navnet sitt, småprater og blir tatt bilder av. Øynene smiler. 

Mange har ventet mange timer på å møte henne, men hun har også ventet lenge på dette øyeblikket selv. For nå er det tre år siden Larsen sist ga ut et album. Tiden har hun brukt i New York og Nashville, og siden sist har hun gjennomgått den viktigste utviklingen i livet sitt hittil.

– Jeg har hatt det viktigste året i livet mitt. Jeg har tatt noen viktige valg om hvem jeg vil være nå, sier Larsen til TV 2.

– En helt ny start

For borte er mye av usikkerheten hun har følt på, og over er den vanskelige perioden i livet hennes som resulterte i albumet «Spark». Borte er prestasjonsangsten, og resultatet er en selvsikker, men fortsatt litt sjenert, ung kvinne. 

KLAR FOR REISEN VIDERE: Marit Larsen har blitt eldre og mer selvsikker. Her på vei fra en lanseringskonsert på Oslo City. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
KLAR FOR REISEN VIDERE: Marit Larsen har blitt eldre og mer selvsikker. Her på vei fra en lanseringskonsert på Oslo City. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

Denne gangen visste hun hva hun ville lage, og hun var sikker nok til å selv være produsent for sin egen musikk.

– Albumet handler om en oppvåkning og en helt ny start. For første gang har jeg levert noe som jeg står helt inne for, forteller Larsen.

– Jeg har skrellet bort mange lag med prestasjonsangst. Jeg har blitt modigere, og nå får man møte en voksen Marit. Jeg er ferdig med å være søt, forteller hun.

Har blitt voksen

Larsen forteller at søtheten ofte skyldes høflighet.

– Det søte har vært en høflighetsrefleks som alltid slår inn. Det er en del av den jeg er, men jeg er mer sikker nå. Selv om det fortsatt kicker inn innimellom, smiler Larsen.

– Så nå er det slutt på høflighet og beskjedenhet?

– Nei, jeg skal alltid være blid og høflig, det har min mor lært meg opp til. Men jeg er voksen og seriøs.

Ville ikke endret noe

Endringene i Marit Larsens liv kommer tydelig fram i albumet «When the Morning Comes», som får strålende kritikk og blir omtalt som det ærligste hun har kommet med noen gang.

Hun har utfordret seg selv mer enn tidligere.

– Jeg har innsett at stemmen min ikke blir mørkere, men jeg har gitt stemmen min mer å bryne seg på, sier hun.

Etter åtte album, fire med M2M og fire soloalbum, er Marit Larsen endelig fornøyd. Kanskje oppsummerer hun det best selv i sangen «I'd Do It All Again»:

«I've been up so high
Been down so low
Been held on tight
I've been let go
I've been tried and true
Made a fool
But I wouldn't change anything»