DELTE SEIEREN: Mikaela Shiffrin og Anna Fenninger ble klokket inn til akkurat samme tid i Sölden. REUTERS/Dominic Ebenbichler
DELTE SEIEREN: Mikaela Shiffrin og Anna Fenninger ble klokket inn til akkurat samme tid i Sölden. REUTERS/Dominic Ebenbichler

Fenninger og Shiffrin delte seieren i Sölden

Drama da alpintstjernene skulle gjøre opp om seieren.

Sölden/Bergen (TV 2): Mikaela Shiffrin hadde levert sterkt i første omgang, men hjemmehåpet Anna Fenninger sørget for at amerikaneren måtte dele seieren i storslalåmåpningen i Sölden lørdag.

Det manglet ikke dramatikk og spenning da kvinnealpinistene startet sesongen på breen ovenfor den østerrikske byen.

For den norske slalåmspesialisten Nina Løseth endte det hele i første omgang. Hun kjørte ut etter å ha startet relativt svakt på toppen av løypa.

– Det er skikkelig skuffende. Jeg er veldig skuffet over det jeg presterte. Det var røft, men det er likt for alle og jeg taklet det kjempedårlig, sier hun til TV 2.

– Veldig tøft

Som neste norske utøver var det Ragnhild Mowinckels tur. Hun kjørte inn til en foreløpig 17. plass etter å ha kjempet mot forholdene. Den ble til en godkjent 15. plass etter finaleomgangen.

- Det var tøft, veldig tøft. Det var veldig fysisk og mentalt krevende å kjøre her. Jeg er ganske fornøyd. Det er mitt nest beste storslalåmresultat, så jeg må ta det for hva det er, sier hun til TV 2.

– Det er litt nerver ute og flyr når du pusher ut fra starten. Det er veldig isete og veldig hardt. Du får veldig fort fart, og henget virker som en evighet. Du blir utmattet, fortsetter hun.

– Kommet over min skrekk

I andre omgang tok Mowinckel faktisk noe innpå Mikaela Shiffrin, som ledet med ni hundredels sekund til Anna Fenninger før finaleomgangen, og hun føler rennet var meget god læring.

– Det er mye lærdom å hente i dag. Nå har jeg har kommet over min skrekk for bratta og isete føre.

Shiffrins første i storslalåm

2.39,85 var tiden amerikanske Shiffrin måtte slå da hun som siste startende for dagen skulle fullføre sitt løp. Det klarte hun ikke, men derimot kjørte hun inn til nøyaktig samme tid som Fenninger, og de to duellantene delte seieren.

– Det virket perfekt. Fenninger var fantastisk god i storslalåm i fjor, så jeg forventet at hun ville være rask i år. Jeg er glad jeg klarte å matche henne, sier Shiffrin til TV 2.

Da hun ble klokket inn til eksakt samme tid som Fenninger fikk hun se det grønne lyset som indikerte delt førsteplass - og dermed Shiffrins første storslalåmseier.

– Det føltes bra å krysse linjen og se det grønne lyset. De siste årene har jeg krysset linjen og sett rødt, rødt, rødt. Det føles bra å endelig få se det grønne lyset, sier 19-åringen, som synes det ver en vanskelig løype.

– Det var tøft og humpete. Lyset var flatt i andre omgang, men det tror jeg hjalp, for da ble jeg ikke redd av å se alle slagene, sier Shiffrin.

(©NTB)