Festfotball og mållinjeteknologi sikret West Ham-seier mot City

Sam Allardyce utmanøvrerte Manuel Pellegrinis offensive stjernegalleri med gladfotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham-Manchester City 2-1

Manchester City fikk smake sin egen medisin da West Ham ved hjelp av strålende angrepsfotball sendte de regjerende seriemesterne hjem med 1-2 i bagasjen.

Sam Allardyce' mannskap er normalt sett ikke kjent som særlig velspillende, men denne sesongen er det en annen utgave av London-laget man ser.

– Big Sam gjorde alt rett til denne kampen, sa Trevor Morley i TV 2-studio etter kampen.

Begge hjemmelagets mål kom etter fint lagspill. Det siste med hjelp av mållinjeteknologien som slo fast at ballen det kunne se ut som Joe Hart reddet faktisk var over streken.

– Dette var den største testen så langt denne sesongen, og vi kom gjennom det på strålende vis, sa Sam Allardyce i intervjuet der han ble overrasket av komiker og West Ham-fan Russel Brand.

– Spillerne har vist alle hva de er i stand til. Vi spiller mot mesterne og vi tar kampen til dem. I perioder spiller vi dem ut, fortsatte Allardyce til TV 2.

Får ros av Pellegrini

Manchester Citys offensive stjernegalleri skapte også sine sjanser, men med noe så sjeldent som en sløsende Sergio Agüero foran kassen ble det til slutt tap for City.

– Man må først og fremst berømme West Ham i dag. De spilte veldig, veldig bra i dag, sier City-manager Manuel Pellegrini etter kampen.

– Vi forbedret oss de siste 30 minuttene, og hadde tre-fire gode muligheter, men i kamper som dette må vi ta sjansene våre.

Dermed klatrer West Ham opp i ryggen på Pellegrinis menn, bare ett poeng bak etter ni kamper og på fjerdeplass.

– West Ham har fått troen på det de gjør og har fått selvtillit, da kan man oppnå slike resultat. De lagene som er i medgang, de får også ofte med seg litt flaks som man trenger, sier Petter Myhre.

– De er mye bedre enn i fjor. Jeg har ikke noe tro på topp fire eller topp seks til slutt, men godt inn på øvre halvdel havner de.

Sommerkjøpet Alex Song hevder lagmoralen er den store hemmeligheten.

– Vi spilte sammen, vi jobbet sammen og vi vant sammen, sier Song etter kampen.

I ledelsen etter drømmeangrep

Manchester City så farlige ut innledningsvis, men denne sesongens West Ham-utgave er slett ikke uefne offensivt selv, og det var vertene som tok ledelsen på Boleyn Ground.

Et strålende angrep regissert av Alex Songs følsomme pasningsfot, videreformidlet av Enner Valencias eksplosive fart og avsluttet av Morgan Amalfitano på blank kasse ga 1-0.

TV 2s Premier League-studio mente imidlertid at Amalfitano kunne ha fått se det røde kortet i situasjonen. Han hadde gult kort og gikk mot Manchester City-fansen for å feire, der mannen som slo den forløsende pasningen, Enner Valencia, hadde stupt inn i fiendens hule.

– Etter regelboken er dette et gult kort, og da skulle han vært utvist, slo ukens gjest Jaqui Oatley fast.

Det var tydelig at gjestene var rystet, og selv om de hadde ballen mye klarte de ikke å skape de store sjansene. De var det nemlig West Ham som stod for.

Utover i omgangen ble de regjerende seriemestrene stadig mindre farlige, mens hjemmelaget fortsatte å imponere.

West Ham fortsatte å dominere

Både Stewart Downing og Enner Valencia hadde gode muligheter til å doble ledelsen før pause, men uten å lykkes.

MÅLGIVER OG MÅLGJØRER: Stewart Downing feirer Diafra Sakhos 2-0-mål mot Manchester City. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK
MÅLGIVER OG MÅLGJØRER: Stewart Downing feirer Diafra Sakhos 2-0-mål mot Manchester City. FOTO: AFP PHOTO / GLYN KIRK

Manchester Citys beste mulighet i første omgang kom på overtid, men Sergio Agüero fikk ikke kontroll på ballen da han fikk ballen i brysthøyde på femmeteren.

Andreomgang ga mer av det samme. Et robust West Ham-forsvar dekket opp for det meste av det gjestene kom med.

I andre enden fortsatte West Ham å skape sjanser.

Etter klabb og babb i feltet etter et frispark havnet ballen hos Stewart Downing som denne gangen fikk bruke venstrefoten. Det harde skuddet gikk imidlertid utenfor.

City bommet - West Ham doblet

Når City først fant nøkkelen til skapet etter en times spilt skjedde det noe uvanlig. Sergio Agüero brente ikke bare en, men to og  tre store muligheter.

Stjernespissen ble spilt gjennom av David Silva men fra skrått hold reddet Adrian skuddet før Winston Reid geleidet ballen tilbake i beina på Agüero. Den andre avslutningen ble imidlertid blokkert av James Collins.

Bare noen få minutter senere fikk argentineren nok en mulighet til å sende gjestene foran, men avslutningen fra fem meter gikk i tverrliggeren. Returen havnet hos Yaya Touré, men da var Adrian nok en gang på pletten.

– Normalt sett ville Agüero hatt et hat trick med alle de sjansene han hadde i dag, sa Trevor Morley i TV 2-studio.

West Ham var truende på kontringer i en kamp som gynget frem og tilbake, mens City kom stadig nærmere, blant annet med et Touré-skudd i tverrliggeren.

Det var imidlertid vertene som tok det neste stikket.

Et innlegg fra Stewart Downing fant Diafra Sakho inne i feltet. Sakho knuste Clichy i luften og headet hardt mot mål. Det så ut som Joe Hart hadde reddet, men mållinjeteknologien sa det motsatte og West Ham kunne juble for 2-0-ledelse.

Slo tilbake, men ikke nok

Jubelen stilnet imidlertid litt da David Silva tok frem noe fra ypperste hylle bare to minuter senere. Spanjolen skrudde ballen inn bak Adrian og det var fornyet liv i kampen.

City hadde fått blod på tann og skapte flere store muligheter i minuttene som fulgte, men West Ham kjempet heroisk.

På overtid var Stevan Jovetic nær scoring med et langskudd, men en god Adrian mellom stengene fikk avverget.