– Jeg husker ikke slaget, men har et minne i form av en knust hodeskalle

Dommeren snakker ut etter slaget som rystet bokseverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen som viser hvordan den kroatiske bokseren Vido Loncar dundrer løs på den poske dommeren Maciej Dziurgot (51) har gått verden rundt.

Dziurgot ligger fremdeles på sykehus i Zabreb, men har gjort et intervju med avisen Super Express i hjemlandet.

– En enkel banditthandling har gjort meg kjent, sier Dziurgot.

– Har det ikke så bra mentalt

Den erfarne boksedommeren avlører han at det ikke er den fysisk påkjenningen som gjør mest vondt.

– Jeg har det ikke så bra mentalt, og fysisk er jeg ganske forslått. Jeg er fremdeles på sykehuset, hvor jeg sannsynligvis kommer til å tilbringe en uke, sier han.

51-åringen husker ikke selve voldsepisoden.

– Jeg husker ikke selve slaget, men jeg har et minne i form av en knust hodeskalle og skadet leppe. Mens jeg lå nede må han ha sparket meg, for jeg har også brukne ribbein, sier Dziurgot.

– Har dømt over 5000 kamper

Han undrer seg over om han gjorde noe feil underveis i kampen, og er usikker på hvordan episoden vil spille inn på hans psyke.

– Jeg er 51 år gammel, og har hold på med boksing i de siste tretti av dem. Jeg har dømt over 5000 kamper. Dette er mitt liv, min lidenskap, jeg elsker dette. Det er usikkert om denne episoden kommer til å etterlate seg mentale arr, men jeg tenker på det som på en jobb, og lurer på om ikke jeg gjorde en feil, og om jeg ikke skadet denne gutten på et eller annet vis. Konen min forteller at det har begynt å dukke opp negative kommentarer om meg på internett, men jeg tar meg ikke nær av det, for jeg har alltid vært kontroversiell. Jeg må se opptaket av hele kampen, sier polakken.

Overfallsmannen Loncar er allerede blitt livstidsutestengt fra boksingen etter det brutale angrepet.

Mannen som vant kampen har også havnet i søkelyset, fordi han rømte ringen da Dziurgot ble angrepet. Les forklaringen hans i saken under.